Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Vinícius kiröhögte az ellenfelet a ritkán látható potyagól után

A brazil válogatott a gyenge kezdés után összeszedte magát a Copa Américán, 4-1-re legyőzte Paraguay csapatát. A meccs legjobbja Vinícius Júnior lett, aki két gólt szerzett. Az elsőt nagyon szép akció végén, a másodikat viszont úgy, hogy blokkolt egy felszabadítási kísérletet. A szokatlan gól után Vinícius nem tudta visszafogni magát, kiröhögte a padlón lévő ellenfelet. Az eredménnyel Paraguay kiesése eldőlt, Kolumbia pedig már biztosan továbbjut a Copa América D csoportjából, vélhetően Brazília társaságában.

2024. 06. 29. 6:37
Vinícius Júnior Brazília Copa América 2024 Paraguay potyagól
Vinícius két gólt szerzett, Brazília sima győzelmet aratott Paraguay ellen Fotó: X/CONMEBOL Copa América
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

mindenképp számításba jöhet az idei Aranylabda esélyesei között. A brazil támadó ismét Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhetett a Real Madrid színeiben, a Costa Rica elleni csendes kezdés után (0-0) pedig a Copa América csoportkörének második fordulójában Brazília mezében is megvillant. Vinícius nagyszerű támadás végén szerzett vezetést Paraguay ellen, majd az első félidő hosszabbításában egy hatalmas paraguayi bakit is kihasznált.

brazil válogatott szurkolók Copa América
A brazil válogatott a Copa América második fordulójában Vinícius vezérletével megnyugtatta szurkolóit (Forrás: X/CBF Futebol)

Azzal, hogy Vinícius blokkolta a paraguayi felszabadítási kísérletet, már gólt is szerzett, hiszen a lábáról az ellenfél kapujába pattant a labda.

Hogyan ünnepelt Vinícius?

Lesipuskás gólját Vinícius a nyelvét kidugva ünnepelte, lényegében kiröhögve az ellenfelet. Nem ez az első alkalom, amikor a kiváló brazil futballista gólörömét tiszteletlenség vádja érheti.

Vinícius két góljával felugrott a góllövőlista élére, öt játékos áll két góllal a Copa América első két fordulója után.

A brazilok már a félidőben 3-0-ra vezettek, Vinícius mellett Sávio is kihasznált egy óriási védelmi hibát. A második félidő elején Alderete szépített, de Paquetá büntetőből visszaállította a háromgólos különbséget. A West Ham United játékosa első tizenegyesét mellélőtte a meccsen, de odaállt a második rúgáshoz is.

Paraguay nehezen viselte a vereséget és az azzal biztossá váló kiesést, újabb piros lapot is láttunk a Copa Américán.

Vinícius félresikerült trükkje

A csoport másik meccsén Kolumbia 3-0-ra nyert Costa Rica ellen, így már biztosan továbbjutott. Brazília elméletileg még kieshet, de mivel sokkal jobb a gólkülönbsége, mint Costa Ricának, gyakorlatilag a brazil válogatott továbblépése sem forog veszélyben.

Copa América, D csoport, 2. forduló

Brazília–Paraguay 4-1
Kolumbia–Costa Rica 3-0

A csoport állása
1. Kolumbia 6 pont
2. Brazília 4
3. Costa Rica 1
4. Paraguay 0

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.