Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Zöld örömünnep, a rekordbajnoknál már régóta vártak erre

A Boston Celtics simán, 106-88-ra nyerte az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság döntőjének ötödik meccsét a Dallas Mavericks ellen, s ezzel megszerezte története tizennyolcadik bajnoki címét. A Boston Celtics ismét egyedüli rekordbajnoka a ligának, az NBA nagydöntőjének legjobbja (MVP) Jaylen Brown lett. Csapattársa, Al Horford viszont éppen annak örül, hogy végül nem döntötte meg az NBA csúcsát.

2024. 06. 18. 11:33
Boston, 2024. június 18.
A Boston Celtics játékosai ünnepelnek, miután 4-1-es összesítéssel legyõzték a Dallas Mavericks együttesét az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság NBA nagydöntõjében Bostonban 2024. június 17-én. A Celtics 106-88-ra gyõzött a finálé ötödik mérkõzésén, és rekordot jelentõ 18. alkalommal nyerte meg a bajnokságot.
Jaylen Brown MVP
A Boston Celtics ismét az NBA egyedüli rekordbajnoka Fotó: MTI/EPA/Amanda Sabga
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NBA döntőjének negyedik meccsén csak elméletileg állt fenn a söprés lehetősége, a Dallas Mavericks simán nyert a Boston Celtics ellen. A magyar idő szerint kedd hajnalban rendezett ötödik mérkőzésen viszont éppen fordított volt a szereposztás: a Luka Doncic vezette Dallasnak egyetlen pillanatig sem volt esélye, hogy másodszor is elhalassza a bajnokavatást. A Boston Celtics tizenhat évvel a tizenhetedik bajnoki címe után megszerezte a tizennyolcadikat is, így a Los Angeles Lakers előtt ismét az NBA egyedüli rekordbajnoka. A döntő legjobb játékosának járó MVP-trófeát Jaylen Brown nyerte el.

Jaylen Brown MVP a Boston Celtics játékosa (k) ünnepel a bajnoki trófeával, miután 4-1-es összesítéssel legyõzték a Dallas Mavericks együttesét az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság NBA nagydöntõjében Bostonban 2024. június 17-én. A Celtics 106-88-ra gyõzött a finálé ötödik mérkõzésén, és rekordot jelentõ 18. alkalommal nyerte meg a bajnokságot.
Jaylen Brown lett az MVP, a Boston Celtics simán nyerte meg az NBA nagydöntőjét (Fotó: MTI/EPA/Amanda Sabga)

– Ez csapatsiker volt, az MVP címet megosztom a testvéreimmel és Jayson Tatummal, a legfőbb partneremmel, aki végig mellettem volt – reagált az egyéni elismerésre Brown, akit 2016-ban draftolt a Boston. Tatumot egy évvel később, s a páros a hét közös idényéből ötször eljutott a keleti főcsoport döntőjéig. A bajnoki cím viszont most először jött nekik össze, s annak jogosságához kétség sem férhet: a Boston Celtics az alapszakaszt is a legjobb mérleggel zárta, majd a rájátszásban egyetlen párharcában sem veszített egynél több mérkőzést.

Sikeres rekordkerülés és rekordjavítás

Brown és Tatum várakozásánál sokkal hosszabb volt rutinos csapattársuk, Al Horford epekedése. A harmincnyolc éves kosaras a 186. meccsét vívta a rájátszásban, mire végre bajnoki címet ünnepelhetett. Horford így megúszta, hogy megdöntse a rekordot, amelyet Karl Malone tart, aki hiába játszott 193 rájátszásmérkőzést karrierje során, Michael Jordan árnyékában nem tudott aranygyűrűt szerezni.

Horford az egyéni rekord elmaradása mellett csapata csúcsdöntését is ünnepelheti. A Boston Celtics tizenhat évvel a tizenhetedik bajnoki címe után megszerezte a tizennyolcadikat is, így ismét egyedüli rekordbajnok a Los Angeles Lakers előtt.

A mérkőzés pedig teljes mértékben alkalmas volt arra, hogy a Boston ünnepeljen: a Celtics végig vezetett, húsz pont feletti is volt az előnye, az utolsó percekben már teljes nyugalommal lehetett örömködni a pályán. Persze az ünneplés a dudaszóval sem ért véget.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.