Újabb bronzasszó párbajtőrben, Andrásfi Tibor követheti Muhari Esztert

Drámai elődöntőt vívott a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében Andrásfi Tibor. A magyar versenyző sokáig vezetett a japán Kano Koki ellen, a hajrában viszont már neki kellett bravúros egyenlítést bemutatnia. Ez még sikerült, de a ráadásban a japán talált, Andrásfi Tibor a bronzért vívhat Párizsban, ahogy szombaton Muhari Eszter tette.

2024. 07. 28. 20:20
Andrásfi Tibor vívás Párizs olimpia 2024 párbajtőr magyar csapat
Andrásfi Tibor érte el a legjobb eredményt férfi párbajtőrvívóink közül az olimpián Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nappal Muhari Eszter bronzérme után ismét a párbajtőrvégjátékra figyelhetünk Párizsban. Meglepetésre azonban nem a világbajnok Koch Máté vagy a tokiói ezüstérmes Siklósi Gergely, hanem Andrásfi Tibor jutott el az elődöntőig. Andrásfi ellenfele a fináléba jutásért a japán Kano Koki volt.

Andrásfi Tibor vívás párbajtőr Párizs olimpia 2024 magyar csapat
Andrásfi Tibor bronzéremért vívhat a párizsi olimpián (Fotó: Csudai Sándor)

Az első találatot a japán adta, Andrásfi viszont fordított, három perc után a magyar vívó vezetett 2-1-re.

A második harmad már sokkal több tust hozott. A változatos küzdelemben Andrásfi egyszer sem engedte át a vezetést Kanónak, végül 7-6-os előnnyel ülhetett le pihenni.

A záróharmadban viszont Kano kéttalálatos előnybe került, Andrásfi viszont öt másodperccel a vívóidő vége előtt kiegyenlített. 13-13 után a ráadásban azonban a japán vitte be a döntő találatot, Andrásfi Tibor így bronzdöntőt vívhat Párizsban, akárcsak szombaton Muhari Eszter.

Reméljük, hasonló sikerrel is teszi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.