Következő mérkőzések
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc

Durván elbántak a bíróval, az orosz sportoló megint elvesztette a fejét + videó

Bár a keddi eső miatt teljesen még nem sikerült befejezni az első fordulót a wimbledoni tenisztornán, már most kijelenthető, hogy a férfiaknál Andrej Rubljov kiesése okozta a nyitókör legnagyobb meglepetését. A tavalyi negyeddöntős orosz teniszező az argentin Grand Slam-újonc, Francisco Comesana ellen szenvedett vereséget. Rubljov szokásos dührohama sem maradt el, ütőjével szinte szétverte a saját lábát. Az eső nemcsak a program tartását nehezítette meg, a francia székbíró, Renaud Lichtenstein is pórul járt miatta.

2024. 07. 03. 11:27
Andrej Rubljov tenisz Wimbledon dühöngés székbíró
Andrej Rubljov kiesése volt a wimbledoni első forduló egyik legnagyobb meglepetése Fotó: Europress/AFP/Henry Nicholls
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andrej Rubljov a világ egyik legjobb teniszezője, évek óta tartja top 10-es helyét a világranglistán. Azonban majdnem minden héten akad egy-egy meghökkentő dühkitörése, s kedden Wimbledon közönsége is láthatott egyet ezek közül. Rubljov az argentin Grand Slam-újonc, Francisco Comesana ellen egy elvesztített pont után annyira dühös lett, hogy a saját térdén kezdte szétverni az ütőjét.

Wimbledon fű Grand Slam eső Andrej Rubljov dühroham székbíró
Andrej Rubljov elmondása szerint csak a gondosan előkészített pályára vigyázott, amelyet eső esetén nagyon gyorsan kell letakarni (Fotó: MTI/EPA/Neil Hall)

Rubljov végül nagy meglepetésre el is veszítette a meccsét, az orosz teniszező a tavalyi negyeddöntője után idén a második fordulóba sem jutott be Wimbledonban, azaz sok pontot veszít meg a világranglistán.

Rubljov a wimbledoni fűre vigyázott

Rubljovval idén már az is előfordult, hogy leléptették a dühkitörése miatt, s az eset után újra elhatározta, hogy megpróbálja levetkőzni ezeket. A wimbledoni váratlan vereség után szembesítették tettével Rubljovot, aki különös magyarázatot adott.

– Nem csináltam volna ezt, ha a földhöz vághatnám az ütőt. De a fűre vigyázni kell, arra nem csapkodhatunk. Valahogy szabadjára kellett engednem az érzelmeimet – mondta Rubljov, majd hozzátette: – Próbálok ebben fejlődni, de ehhez időre van szükség.

 

A wimbledoni eső következményei

Wimbledon füves borítása több szempontból is különleges, s itt valóban szigorúbban büntetik a földre vágott ütőt, mint más borításokon, ezt tavaly Rubljov honfitársa, Mirra Andrejeva is megtapasztalta, aki idén szintén az első fordulóban kiesett.

Eső esetén pedig azonnal letakarják a pályát, mielőtt túl csúszóssá válna. S ha a bírói szék útban van, azt is durván félretolják a sietség érdekében, ezt tapasztalta meg kedden Renaud Lichtenstein is.

Szintén az eső következményeként, néhány első fordulós meccset az eredeti tervekkel ellentétben nem sikerült kedden befejezni, így például az egyetlen magyar továbbjutó, Gálfi Dalma ellenfelét sem ismerjük még. A tizenegyedik kiemelt amerikai Danielle Collins szerdán 6:3, 4:4-es vezetésről folytatja meccsét a dán Clara Tauson ellen, a továbbjutó csütörtökön már Gálfi ellen játszhat.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.