Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Az UEFA megbüntette az MLSZ-t a magyar szurkolók viselkedése miatt

Több tízezer magyar szurkoló utazott Németországba buzdítani a magyar csapatot, nem rajtuk múlott a kiesés. Sajtóhír szerint azonban az UEFA kivetni valót talált a viselkedésükben, és ezért büntetést rótt ki a magyar szövetségre.

2024. 07. 02. 16:11
A magyar szurkolók biztatása sokat számított, viszont az MLSZ-nek pénzébe került. Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A New York Times beszámolója szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 82 250 eurós (32,5 millió forintos) pénzbüntetéssel sújtotta a magyar szövetséget (MLSZ) a németországi Európa-bajnokságra ellátogatott szurkolók viselkedése miatt. A beszámoló szerint eddig összesen 1,3 millió eurós bírságot szabott ki az UEFA. Ennek a legkomolyabb kárvallottja a horvát szövetség (220 875 euró), és csak a spanyol, a francia és a szlovák szövetség úszta meg egyelőre büntetés nélkül.

Szinte minden szankciót a szurkolók viselkedése miatt szabták ki, de a rendező német szövetséget kétszer is megbírságolták a játéktér védelmének elmulasztása miatt. A magyar szövetség mindhárom csoportmérkőzés után kapott pénzbírságot.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.