Bognár György tükröt tartott a játékosainak, és ő is elszörnyedt a látványtól

Bognár György nem hazudtolja meg önmagát, avagy a humorérzéke a legkínosabb pillanatokban sem hagyja cserbe. A Paks vezetőedzője kétségtelenül frappáns magyarázatot adott arra, miért is kapott ki a csapata 4-0-ra a romániai Vajdahunyadtól az Európa-liga selejtezőjében, az első forduló első meccsén. Bognár György elismerte, nemcsak a paksi játékosok értékelték túl önmagukat, hanem ő is őket.

2024. 07. 11. 22:21
BOGNÁR György
Bognár György valószínűleg megsértette a Paks játékosainak hiúságát Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 – Szerintem a játékosaink többet gondoltak, mint amik, és a probléma ott van, hogy én is – Bognár György ezzel a kritikus, egyben önkritikus mondattal igyekezett magyarázatot adni a Paks súlyos, sőt szégyenteli, 4-0-s vereségére a román másodosztályú Vajdahunyad ellen az Európa-liga első fordulójában.

BÖDE Dániel, Paks, Vajdahunyad, Bognár György, Európa-liga-selejező
Böde Dániel csereként beállva majdnem büntetőt harcolt ki. Sokat az sem segített volna a Pakson és Bognár Györgyön. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Bognár György nem először találja fején a szöget. Az ilyen kudarcra nem lehet csupán szakmai magyarázatot adni, a háttérben lélektani, önértékelési gondok állnak. A Paks vezetőedzője most sem félt kimondani, hogy mit is gondol, amiért elismerés illeti, ugyanakkor ne tegyünk úgy, mintha a jó dumával ki lehetne bújni a felelősség alól.

Bármi is áll annak hátterében, a súlyos vereség a vezetőedző lelkén szárad.

Bognár György persze szakmailag is igyekezett elemezni a találkozót, de az olyan mondatokat, miszerint a csapat nem úgy játszott, mint ahogy megbeszélték, a játékosok nem tudták megvalósítani az eltervezetteket, bármelyik meccs után el lehet sütni.

Olyan megalázó vereséget azonban ritkán szenved a Paks, mint csütörtök este a Vajdahunyadtól.

Ha cinikusak akarunk lenni, akkor Bognár Györgynek így már végképp nem kell azon törnie a fejét, hogyan szakadjon ketté, ha a Paks bejutna az Európa-liga csoportkörébe.

Tegnapi hír ugyanis, hogy a színes egyéniségű tréner visszatér szakkommentátorként a Sport TV-hez, de szerdai meccsen nehéz úgy szakérteni, ha valakinek a csapata másnap tétmeccset játszik.

Bognár Györgynek marad a szakértés, a Paksnak pedig az NB I. Kár, hogy ilyen hamar eldőlt, hogy így lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.