Botrány a Copán! Biztonsági őröket vert, ezért letartóztatták a kolumbiai labdarúgó-szövetség elnökét és a fiát + videó

A miami rendőrség bejelentette, hogy a Copa America döntőjét követően előállította Ramon Jesurunt és fiát, Ramon Jamil Jesurunt, akiket azzal vádolnak, hogy összetűzésbe keveredtek a biztonsági őrökkel.

2024. 07. 16. 9:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonhét személyt, köztük a Kolumbiai Labdarúgó-szövetség elnökét és fiát is letartoztatták a Copa America vasárnapi döntője előtt és alatt történt rendbontásban. A miami rendőrség bejelentése szerint a 71 éves Ramon Jesurunt és a 43 éves fiát, Ramon Jamil Jesurunt azzal vádolják, hogy összetűzésbe keveredtek a biztonsági őrökkel. 

A médiának kijelölt helyen keletkezett hatalmas tumultus, ahol a kolumbiai szövetség elnöke és a fia kiabálni kezdett egy biztonsági őrrel, hogy engedje tovább őket. Egy másik biztonsági ember pedig az ifjabb Jesurun mellkasára tette a kezét, amire kitört a bunyó. Ekkor a kolumbiai futballszövetség elnöke állítólag előrelépett és meglökte az őrt, míg a fia megragadta az őr nyakát, és a rendőri jelentés szerint megütötte.

Az argentinok 1-0-s sikerével zárult fináléról ötvenöt szurkolót zártak ki rendbontás miatt. A találkozó a tervezettnél 80 perccel később kezdődött, mert a közönséget csak lassan tudták beengedni. Sokan jegy nélkül próbáltak meg bejutni a stadionba, emiatt sokáig zárva tartották a kapukat. A szurkolók még a szellőzőnyílásokon keresztül is megpróbáltak bejutni a stadionba.

A címét megvédő és világbajnok Argentína 16. végső diadalával egyedüli csúcstartóvá vált Uruguayt maga mögött hagyva. Kolumbiának – amely a harmadik döntőjét játszotta a Copa Americán – 28 mérkőzésből álló veretlenségi sorozata szakadt meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.