Borzasztóan felsült a Real Madrid méregdrága csillaga a brazil válogatottban

Az aranylabdás Ronaldinho már a Copa América előtt figyelmeztetett, hogy a mostani az elmúlt évek egyik leggyengébb brazil labdarúgó-válogatottja, és a Selecao már a negyeddöntőben ki is esett a tornáról Uruguay ellen. Ezen a meccsen kapott először lehetőséget a válogatott kezdőjében a 17 éves Endrick, aki a nyáron a Real Madrid keretéhez csatlakozik, de borzasztóan felsült. Endrick teljesítménye megidézte minden idők legrosszabb brazil középcsatárát a 2014-es vb-ről.

2024. 07. 07. 11:09
CONMEBOL Copa America 2024 - Quarter-finals Uruguay vs Brazil
Először kapott lehetőséget a brazil válogatott kezdőjében a 17 éves Endrick, aki a nyáron a Real Madrid keretéhez csatlakozik, de borzasztóan felsült. Fotó: EPA/ALLISON DINNER
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még el sem kezdődött a Copa América, amikor a Barcelona korábbi zseniális támadója, Ronaldinho már kijelentette: – Ez az utóbbi évek egyik legrosszabb csapata. Nincsenek vezéregyéniségek a keretben, nagy részük teljesen átlagos játékos. Igaza lehetett Ronaldinhónak, ugyanis a brazil válogatott már a negyeddöntőben búcsúzott a Copa Américáról, miután a torna legpiszkosabb, durvaságot igen, de gólt nem hozó meccsén tizenegyespárbajban kiesett Uruguay ellen.

CONMEBOL Copa America 2024 - Quarter-finals Uruguay vs Brazil
Endrick csak csetlett-botlott az Uruguay elleni meccsen a brazil válogatottban (Fotó: EPA/Allison Dinner)

Az elmúlt másfél évtized legnagyobb brazil sztárja, Neymar sérülés miatt hiányzott a brazil keretből , így az új vezér a Real Madrid idén BL-győztes csillaga, Vinícius Júnior lett. Az Uruguay elleni meccset azonban ő is kihagyta eltiltás miatt. Így jött el a nagy esély Endrick számára. A 17 éves Palmeiras-csatárt évek óta a legnagyobb brazil tehetségnek tartják, a Real Madrid már le is csapott rá, a nyáron 47,5 millió euróért csatlakozik a spanyol klub keretéhez.

Minden idők legrosszabb brazil csatárát idézte

Endrick először volt kezdő a brazil válogatottban. A korábbi teljesítménye, például a márciusban az angolok és a spanyolok elleni felkészülési meccseken csereként szerzett góljai alapján nagy várakozás előzte meg a játékát. De borzasztó csalódást jelentett, amit Uruguay ellen nyújtott.

A Fotmob cikke szerint Endrick hiába játszotta végig a meccset, egyetlen passzt tudott csak teljesíteni, azt is középkezdésből. Tehát az uruguayi védők teljesen leradírozták őt a pályáról.

Ezzel Endrick a minden idők legrosszabb brazil csatárának tartott Fred borzalmas teljesítményét idézte meg a 2014-es világbajnokság elődöntőjéből, amikor Brazília hazai pályán 7-1-es, megsemmisítő vereséget szenvedett a későbbi aranyérmes Németország ellen. Fred akkor az Opta statisztikája szerint 15-ször passzolt ugyan és volt egy lövése is, de nem volt egyetlen szerelése, sprintje vagy labdaszerzése sem a 69 perc alatt, amit a pályán töltött. Endrick az Uruguay elleni egyetlen passzával hasonló mélységbe zuhant.

Vinícius és Rodrygo, a Real Madrid jó példái

Ettől függetlenül a 17 éves csatárnak nyilvánvalóan lesznek még szép pillanatai a Real Madrid és a brazil válogatott színeiben, a tehetségéhez nem férhet kétség, fiatal kora ellenére a Palmeirasban 82 meccsen 21 gólt szerzett. A királyi gárda pedig jó hely a brazil tinédzserek felvirágoztatására, elég csak a jelenlegi keretből Viníciusra és Rodrygóra gondolni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.