A gyerekei életére esküdött meg az angolok új hőse valamire

Anglia egy 91. percben lőtt góllal 2-1-re legyőzte Hollandiát a labdarúgó Európa-bajnokság elődöntőjében. A meccs hőse a csereként beállt Ollie Watkins volt, ő szerezte a győztes gólt, majd a találkozó után a gyerekei életére esküdött meg arra, hogy megmondták neki, ezen az estén biztosan betalál a kapuba.

2024. 07. 10. 23:48
KANE, Harry; WATKINS, Ollie
A két angol gól szerzője, akik egymást váltották a pályán, Harry Kane ugrott Ollie Watkins nyakába. Fotó: MTI/AP/Martin Meissner
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ollie Watkins csak a 81. percben állt be, mégis ő lett a hollandok elleni Európa-bajnoki elődöntő hőse. A 29 éves angol csatár a 91. percben villant meg, és egy váratlan lövéssel bevette a már a hosszabbításra készülő ellenfél hálóját úgy, hogy csapata a második félidőben semmi veszélyt nem jelentett, ekkor találta el először a kaput! Anglia 2-1-re győzött, arról, hogy ki Ollie Watkins, és hogyan lőtte élete gólját, ide kattintva olvashatnak, most következzen az, amit mondott közvetlenül a lefújás után:

WATKINS, Ollie
Ollie Watkins lábáról a hálóba tart a labda. Fotó: MTI/EPA/Mohamed Meszara

– Hihetetlen pillanat volt! Hetek óta erre a sikerre várunk, rengeteg munka van a döntőbe jutás mögött. A gyerekeim életére esküszöm, megmondtam Cole-nak (Palmer), hogy ma beállunk csereként, és gólpasszt ad nekem. Amikor elindultam a tizenhatoson belülre, tudtam, hogy nekem fog passzolni, nagyon boldog vagyok, hogy gólt lőttem. Soha nem adjuk fel, többször nyertünk hátrányból, az utolsó pillanatokban szereztünk fontos gólokat, ez az erőnket bizonyítja. Egy meccs van csak hátra, az a döntő, muszáj célba érnünk. 

Anglia első gólját tizenegyesből az a Harry Kane lőtte, akinek a helyére Ollie Watkins beállt, Kane egyébként azzal a találattal egyenlített. Ő ezt mondta a televízió kamerája előtt:

KANE, Harry
Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

– Történelmet írtunk, hogy három év után ismét döntőbe jutottunk, elmondhatatlanul büszke vagyok mindenkire. Mindig is hangsúlyoztam, hogy nálunk mindenki minden pillanatban készen áll, függetlenül attól, hogy kezd vagy csere, Ollie Watkins ezt is bizonyította, valamint azt is, hogy egy perc alatt is meg lehet nyerni egy meccset. Az első félidőben mi kontrolláltuk a mérkőzést, a másodikban már több hiba is jött a játékunkba. Elképzelhetetlenül nehéz meccs lesz a spanyolok elleni döntő, de ezért jöttünk. Egy meccs választ el minket attól, hogy ismét történelmet írjunk, mindent megteszünk érte. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.