Megvan az új Herendi, amit idén is összetörhet Lando Norris a Hungaroringen

Ezen a hétvégén rendezik meg 39. Forma–1-es Magyar Nagydíjat a Hungaroringen, és a vasárnapi versenyre már minden jegy elkelt. Az idei viadal dobogósai számára is a Herendi Porcelánmanufaktúra készítette el a díjakat. Egy biztos, ha a „császári bazsarózsa” nevet viselő trófea a brit Lando Norris kezébe kerül, ismételten komoly veszélynek lesz kitéve.

2024. 07. 15. 14:35
GYULAY Zsolt
Magyar Nagydíj - Sajtótájékoztató Fotó: Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégén ismételten felbőgnek a motorok a Hungaroringen, ugyanis megérkezik Magyarországra a száguldó cirkusz. Már most tudni lehet azt, hogy a nézőrekord veszélyben van, hiszen a vasárnapi futamra már januárban elfogytak a jegyek, míg a pénteki szabadedzésekre és a szombati időmérőkre még lehet korlátozott számban belépőket kapni.

Lando Norris kezében egyik díj sem lesz biztonságban  Fotó: Kovács Tamás

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, lezárult az első szakasza annak a fejlesztésnek, amelyet a tavalyi versenyhétvégén aláírt, 2032-ig szóló szerződéshosszabbításhoz kapcsolódva jelentettek be.

Az F1-es versenynaptárban szereplő többi létesítményhez hasonlóan a Hungaroring is megemlékezik a harminc éve tragikus balesetben elhunyt, háromszoros világbajnok Ayrton Sennáról, így a köznyelvben a legendás versenyző nevét viselő S-kanyar rázókövetit erre a hétvégére a brazil zászló színeinek megfelelően zöld-sárgára festik.

Gyulay Zsolt szerint Norris fog nyerni

Az elnök-vezérigazgató a vasárnapi futam győztesére nem szívesen tippelt, de elmondta, ha mindenképpen mondania kellene egy nevet, akkor Lando Norris, a McLaren versenyzője mellett döntene. Ha jó jósnak bizonyul Gyulay Zsolt, akkor bizony komoly veszélyben van a győztesnek járó, felbecsülhetetlen értékű Herendi-váza.

Ki ne emlékezne arra a jelenetre, amikor tavaly a pódiumon ünneplő Max Verstappen trófeáját összetörte Norris, és a háromszoros világbajnoknak újra le kellett gyártani a világhírű Herendi-vázát. Most ismét a Herendi Porcelánmanufaktúra készítette el azokat a neoklasszicista stílusú vázákat, amelyeket a dobogósoknak és a konstruktőrök győztesének nyújtanak át, és a mintája egy különleges, távol-keleti motívum, amely a császári bazsarózsa nevet viseli.

A kézzel készített és arannyal díszített díjak értéke több tízmillió forint

Amint azt Simon Attila, a cég vezérigazgatója elmondta, a minta egy stilizált zöld rózsa növényi indákkal és levelekkel, a trófea alapszíne a bézs, tükrében pedig a Hungaroring sziluettje jelenik meg. A győztes konstruktőr egy ugyanilyen mintázatú Herendi dísztálat vihet majd haza, amelynek áttört szegélyén, a speciális technikával készült porceláncsipkén a magyar nemzeti lobogó színei köszönnek vissza. A díjak 18 karátos matt arannyal díszítettek, mindegyikük kézzel készült, összértékük több tízmillió forint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.