Azok cipelik a hátukon a Fradit, akiket Sztankovics elzavart a keretből + videó

Még szerencse, hogy megérkezett a Fradihoz Pascal Jansen, ugyanis a csapat új, holland vezetőedzője az új igazolások mellett minden olyan játékosnak bizalmat szavazott a nyári közös munka alatt, akiket a kurtán-furcsán távozó Dejan Sztankovics kitett az első keretből. Most az egykori száműzöttek ontják a gólokat a zöld-fehéreknél.

2024. 07. 16. 5:07
Fotó: Fradi.hu/Molnár Ádám
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki gondolta volna, hogy amikor a tavalyi szezonban a Ferencváros akkori vezetőedzője, Dejan Sztankovics sorra tette ki a csapat első keretéből a szerinte haszontalan labdarúgókat, hogy egyszer még ezek a játékosok fogják a hátukon cipelni a csapatot. Olyan játékosokról volt szó, akiknek a mellőzése sok esetben megmagyarázhatatlan volt, mint például a kiebrudalásáig összesen 13 gólt szerző Alekszandar Pesics, a gyorsvonat sebességű, de súlyos sérülésből visszatérő Owusu Kwabena, illetve a sziklakeménységű középpályás, Anderson Esiti, a sokszor kölcsönadott Fortune Bassey vagy az Újpest ellen duplázó Amer Gojak, de rengeteget jegelte a kispadon Pászka Lórándot is.

Az edzőmeccseken egyre jobban teljesített a Fradi   Forrás: Fradi.hu

Nyár elején megérkezett az új holland edző, és Pascal Jansen kijelentette, a csapat két ausztriai edzőtáborába elvisz mindenkit, a kiebrudaltaknak is lehetőséget ad. Nyugodtan kijelenthetjük, Jansennek volt igaza, ugyanis pontosan érezte, jó játékosokról van szó, akik igenis hasznára lehetnek a csapatnak. Ha nagyon szigorúan vesszük, a nyáron játszott edzőmeccseken a fenti névsorban található játékosok rúgták a zöld-fehérek összes gólját.

A horvát Istra ellen duplázó, majd a 2023-as Konferencialiga-győztes West Hamnek is betaláló Pesics hónapokig edzett egyedül, de pontosan tudta, neki a Fradiban van a helye. Most, hogy Varga Barnabás hetekre, hónapokra kidőlt súlyos sérülése miatt, a szerb légiósnak kell szállítani a gólokat.

Pesics azt szeretné, ha Varga minél előbb visszatérne

– Remélem, hogy Barna minél hamarabb visszatér a csapatba. Noha posztriválisok vagyunk, egy csapatot alkotunk, ugyanazért a sikerért harcolunk! Motivált vagyok, nem zavar, ha nagyobb teher hárul rám, sőt. Nehéz időszak után vagyok újra itt a keretben, kíváncsian várom, milyen idény vár rám. Igazi harcos vagyok, sohasem adom fel – jelentette ki a sportnapilapnak adott interjúban Pesics.

Owusu szépségdíjas góllal mutatta meg a West Ham ellen, hogy igenis lehet rá számítani. Ő sem titkolta, hogy mennyire volt nehéz számára az elmúlt időszak, hiszen hónapokig nem lépett pályára.

Owusu újra élvezi a bizalmat

– Nagyon nehezen éltem meg az elmúlt időszakot, hiszen hat hónapig nem léphettem pályára. Most lépésről lépésre haladok, érzem a bizalmat, rövidesen újra a legjobb formában leszek – nyilatkozta a FradiMédiának Owusu.

Ugyancsak betalált az edzőmeccseken Bassey, Gojak – ő az egyetlen, aki elmehet, ha akad kérője – és Pászka is, azaz kijelenthető, a Fradinak igencsak megérte a Sztankovics–Jansen csere.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.