Újra együtt Yamallal? Nico Williams a Barcelonába tart

Ha igaznak bizonyul Nico Williams átigazolása a katalán sztárcsapathoz, akkor a La Ligában is összeállhat a nemrég véget ért Európa-bajnokság legrettegettebb csatárkettőse. Joan Laporta klubelnök ismét akcióba lendült, és még júliusban bejelentené a játékos szerződtetését.

2024. 07. 16. 8:59
FBL-EURO-2024-MATCH51-ESP-ENG Fotó: ODD ANDERSEN
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokakat meglepetésként ért Nico Williams fantasztikus játéka, aminek következtében igencsak megnőtt az ázsiója – és persze ettől az ára is – a vasárnap befejeződött labdarúgó Európa-bajnokságot követően. A torna döntőjében a meccs legjobbjának megválasztott támadót egy ideje már kinézte magának a spanyol élvonalban szereplő FC Barcelona, és úgy tűnik, rövidesen nagy barátja, a kontinensviadal másik nagy felfedezettjének, Yamalnak a csapattársa lesz.

WILLIAMS, Nico
Élete formájában játszott Nico Williams az Eb-n    Fotó: Szilágyi Anna

A Williams-ügy legfrissebb fejleményeiről a katalán klub belügyeiben jártas Sport számolt be keddi számában. Mint írták, Dani Olmo szerződtetése is szóba került, a Lipcse játékmesterének azonban számos kérője akad, amelyekkel nem tud – vagy nem akar – versenyezni az anyagi gondokkal is küzdő Barcelona. A választás ezért is az Eb-döntőben gólt szerző Williamsre esett. 

A szélső  jelenlegi klubja, az Athletic Bilbao csöppet sem nézi jó szemmel a katalán együttes közeledését, ezért biztosak lehetünk abban, hogy a baszkok nem fognak alkudozni, hanem biztosan ragaszkodnak majd a játékos 60 millió eurós kivásárlási árhoz. És ez az a pont, ami gondot okozhat a még mindig anyagi gondokkal küzdő katalánoknak.

Mindenesetre a Barcelona helyzetét megkönnyíti, hogy Williams egyértelmű hajlandóságot mutat az átigazolásra, és ezt már jelezte is.  Ráadásul Joan Laporta, a Barcelona elnöke közölte, a klubnak rendelkezésre áll az összeg Williams leigazolására, mégpedig anélkül, hogy cserébe bárkit is el kelljen adnia.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.