Morata: „Csak az Eb megnyerése érdekel, minden más majd utána”

Noha még a ma esti Eb-döntő hátra van, a spanyolok csapatkapitányát, Álvaro Moratát már a jövő héten esedékes klubváltásáról akarták faggatni. A csatár közölte, most a finálé a lényeg, minden mást a háttérbe szorít.

2024. 07. 14. 13:25
Alvaro Morata
Alvaro Morata is kimaradt a spanyolok Albánia ellen kezdőcsapatából Fotó: Europress/AFP/Aandrzelj Iwanczijk
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Álvaro Morata, a spanyol labdarúgó-válogatott csatára azt mondta a Marcának, hogy jelenleg neki és csapattársainak is elsősorban az Európa-bajnokság megnyerésére kell összpontosítaniuk, minden mást háttérbe szorítva. Ráadásul úgy kell győzniük, hogy az ellenfelet tiszteljék, hiszen remek játékosokból áll Anglia válogatottja.

MORATA, Alvaro
Morata most kizárólag az Eb-döntőre koncentrál (Fotó: .MTI/EPA/Olivier Matthys)

– Nagyon tiszteljük Angliát és a labdarúgását. A történelem egyik legnagyobb nevéről van szó. Legendás játékosaik vannak, a Premier League pedig az egyik legjobb bajnokság a világon. Kieran Trippiert barátomnak mondhatom, de többen is vannak a keretükben, akikkel jó kapcsolatot ápolok. Tiszteljük egymást, két nagyszerű ország remek csapata csap össze a döntőben – közölte Morata.  

A 31 éves támadóval kapcsolatban – aki majdnem lesérült egy berohanó szurkoló miatt az elődöntő után – az olasz sportsajtó kész tényként tálalta, hogy a kiváló csatár spanyol klubjától, az Atlético Madridtól a jövő héten az AC Milanhoz szerződik. Állítólag már kedden megérkezhet Milánóba, ahol az orvosi vizsgálat után négyéves megállapodást ír alá az olasz klubbal, amely szezononként négy és fél millió eurót fizet neki. Morata, akinek az Atléticónál 2027-ig szól a szerződése, korábban már légióskodott Olaszországban: 2014 és 2016, majd 2020 és 2022 között játszott a Juventusban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.