Bombaigazolás! Igazi sztárcsapat csapott le a foci-Eb egyik gólkirályára

Nem várt sokáig, hiszen egyetlen nappal a németországi foci-Eb döntője után máris új csapatba igazolt a grúz válogatott csatára, a kontinensviadalon mindhárom csoportmeccsen betaláló Georges Mikautadze, aki Lyonban folytathatja karrierjét.

2024. 07. 16. 11:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy az várható volt, a németországi foci-Eb lezárultával még jobban felpörög az átigazolási idény, és egy csatár már el is adta magát. A csoportjából harmadik helyen továbbjutó újonc Grúzia sokak számára szimpatikus lett őszinte támadófocijával és félelmet nem ismerő játékával.

Georges Mikautadze (balra) gólját ünnepli a társakkal
Mikautadze három meccsen háromszor talált be az ellenfelek hálójába    Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Sina Schuldt

 

A csapat egyik legjobbja a már sztárként érkező Hvicsa Kvarakhcelia mellett a 23 éves csatár, Georges Mikautadze volt. A francia élvonalban szereplő Metz csatára mindhárom csoportmeccsen a kapuba talált, és három góljával az Eb egyik gólkirálya lett hatodmagával – írta az Origó.

Nem csoda, hogy lecsapott rá a Ligue 1 az elmúlt években igencsak mély gödörbe csúszó sztárcsapata, az Olympique Lyon, amely az előző idény első felében még a tabella utolsó helyén is állt, tavasszal viszont megtáltosodott, és végül az Európa-liga-főtáblát érő 6. helyen zárt.

Az idei szezonban pedig még erősebb lehet, amiben segíthet a Metztől 18 millió euróért megszerzett Mikautadze. A grúz válogatott játékos a tervek szerint ma már meg is érkezik Lyonba, és a L’Equipe információi szerint rögtön átesik az orvosi vizsgálaton, majd aláírja az ötéves szerződést. Mikautadze szabadsága után, július 27-én csatlakozik új csapatához.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.