Kelendőek a magyar Eb-hősök – Angliában köthet ki Ádám Martin, a török bajnokság bronzérmeséhez megy Szalai Attila

Egyre több sajtóhír jelenik meg arról, hogy az Európa-bajnokságon szerepelt magyar játékosok közül egyre többük iránt van érdeklődés. A dél-koreai csapatát elhagyó Ádám Martin az angol Championshipben szereplő Plymouthban folytatná, míg Szalai Attila szóban megegyezett a Trabzonspor gárdájával.

2024. 07. 09. 14:02
ÁDÁM Martin
Ádám Martin a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzés végén a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 100. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha a csoportküzdelmek után – egy győzelemmel és két vereséggel – az Európa-bajnokságon kiesett magyar válogatott játékosai közül töben felhívták magukra a figyelmet, így komoly esély mutatkozik arra, hogy erős bajnokságba igazoljanak. A Ferencváros hátvédje, Botka Endre után is van érdeklődés, a játékos még nem döntötte el, marad a Fradiban, vagy esetleg légiósnak áll.

BOTKA Endre; IVANOVIC, Djordje;
Nem kizárt, hogy Botka Endre elhagyja a Fradit és kipróbálja magát légiósként (Fotó: Czeglédi Zsolt)

A közösségi médiában hihetetlen sikereket elért Ádám Martinnal kapcsolatban csak az a biztos jelenleg, hogy a magyar vikingnek is hívott, egykori magyar gólkirály és dél-koreai klubja, az Ulszan Hyundai útjai elválnak egymástól . Felmerült, hogy Ádám Martin hazaigazol, össze is boronálták a Debrecennel, ám a klub vezetése cáfolta, hogy egyáltalán beszéltek a csatárral.

A válogatott támadó egyébként elmondta, egyelőre nincs szándékában hazatérni, így az angol sajtóban megjelent információk szerint erre nem is fog sor kerülni. A The Sun értesülése szerint ugyanis a Wayne Rooney edzette, az angol másodosztályban az előző idényben huszonegyedik helyen végző Plymouth remek ajánlattal lepte meg Ádámot, és a brit lapok szerint rövidesen aláírják a két évre szóló megállapodást.

NAGY Ádám SZALAI Attila VARGA Barnabás magyar válogatott Svájc foci eb 2024 Bundesliga Trabzonspor
Szalai Attila – középen – iránt a török bajnokság egyik élcsapata érdeklődik (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A nem éppen sikeres németországi kalandja után – sem a Hoffenheimben, sem a Freiburgban nem tudott gyökeret verni – Szalai Attila visszatérhet korábbi sikerei színterére, Törökországba. Ugyanis a Milliyet értesülései és a török átigazolási piacon megjelent egyéb hírek szerint Szalai szóban már megállapodott a török élvonalbeli (Süper Lig) Trabzonsporral, amely egyelőre csak kölcsönben foglalkoztatná a magyar védőt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.