A spanyolok szövetségi kapitánya már az Eb-aranyra gondol

Luis de la Fuente a Németország felett aratott 2-1-es sikert követően kijelentette, hogy ezzel a csapattal megnyerhetik az Európa-bajnokságot, dacára annak, hogy minimum négy játékosára nem számíthat a keddi elődöntőben.

2024. 07. 06. 7:20
Forrás: Reuters
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utolsó pillanatig izgalmas meccsen győzte le a 119. percben Merino fejesgóljával a házigazda németeket Spanyolország a labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A legjobb négy közé jutásért azonban nagy árat fizettek a spanyolok, hiszen Pedrit sérülés, míg Carvajalt, Le Normandot és Moratát eltiltás miatt nélkülözik majd a franciák elleni elődöntőben.

Dani Olmo újabb góllal bizonyította, számíthat rá a spanyol kapitány   Fotó: Tobias Schwarz

Mindenesetre a spanyolok szövetségi kapitányát ezek nem zavarják, ugyanis Luis de la Fuente kijelentette, azokkal lesz Európa-bajnok Spanyolország, akik éppen a pályára léphetnek, ugyanis valamennyi futballistája készen áll a legnagyobb feladatokra.

– Értékeljük, amit elértünk, és kiélvezzük ezt a pillanatot. Meglátjuk, fizikailag hogyan képesek regenerálódni a játékosok a következő napokban, de biztos vagyok benne, hogy minden játékosom készen áll majd az elődöntőre – aki pályára léphet majd. Büszke vagyok, mert nagyon magas színvonalon futballozik a csapat, sok kerettagot évek óta ismerek, és tudom, megszokták már, hogy a legmagasabb szinten futballozzanak, és nem ijednek meg, mert lehetőségük nyílik megnyerni az Európa-bajnokságot. A Németország elleni győzelem történelmi este volt, és meg vagyok győződve, hogy ezzel a csapattal megnyerhetjük az Európa-bajnokságot – fogalmazott meglehetősen magabiztosan Luis de la Fuente, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.