Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

A futball-legenda fia mindenképpen elkerülné apja sorsát

Kedden zárul az Eb-nyolcaddöntők sora: Románia ellenfele Hollandia lesz, majd Ausztria játszik Törökország ellen. Románia legutóbb a 2000-es Európa-bajnokságon vívott meccset nagy torna kieséses szakaszában, annak a csapatnak még tagja volt Gheorghe Hagi. Idén a román legenda fia, Ianis Hagi léphet pályára. Ha Hollandia és Ausztria jut tovább, a D csoport történelmet ír.

2024. 07. 02. 4:45
Frankfurt, 2024. június 26.
A román Ianis Hagi ünnepel a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportja harmadik fordulójának Szlovákia Románia mérkõzése után a frankfurti Waldstadionban 2024. június 26-án. A találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget, a szlovák és a román válogatott egyaránt a nyolcaddöntõbe jutott.
Gheorghe Hagi foci Eb 2024 Hollandia
Édesapja után Ianis Hagi is kieséses fázisú foci Eb-meccset vívhat Románia színeiben Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Románia nagy meccsre készül, a 2000-es Európa-bajnokság óta először vív meccset nagy torna egyenes kieséses fázisában. Akkor a negyeddöntőben a későbbi döntős Olaszország 2-0-ra nyert a románok ellen, akiknek legnagyobb sztárja, Gheorghe Hagi piros lapot kapott a mérkőzésen. A román legenda fia, az idén kerettag Ianis Hagi ebből a szempontból biztosan eltekintene a családi hagyomány folytatásától a Hollandia elleni nyolcaddöntőn.

Berlin, 2024. június 25.
Az osztrák Marcel Sabitzer gólt lõ a németországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának harmadik fordulójában játszott Hollandia-Ausztria mérkõzésen a berlini Olimpiai Stadionban 2024. június 25-én.
Hollandia és Ausztria másodszor is összecsaphat az idei foci-Eb alatt, ehhez kedden nyerniük kell (Fotó: MTI/AP/Petr David Josek)

Románia az ukránok elleni 3-0-s győzelem után Belgiumtól 2-0-ra kikapott, majd 1-1-es döntetlent játszott Szlovákiával, de négy ponttal is a csoportja élén zárt. Ianis Hagi mindhárom csoportmeccsen játszott, de csak a szlovákok ellen volt a kezdőcsapat tagja.

Keddi ellenfelének, Hollandiának a négy pont csak a harmadik helyre volt elég Ausztria és Franciaország mögött, ennek ellenére nem a legnehezebb ágra kerültek. Igaz, a hollandok óvatosak lesznek, biztosan nem fogják lebecsülni az ellenfelüket, miután a legutóbbi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében nagy meglepetésre szenvedtek vereséget Csehországtól a budapesti Puskás Arénában.

Melyik volt a foci-Eb legerősebb csoportja? Melyik a leggyengébb?

Továbbjutás esetén a hollandok a negyeddöntőben újra összefuthatnának az osztrákokkal, akik kedd este az utolsó nyolcaddöntőt vívják Törökország ellen. Mindkét csapat hat pontot gyűjtött a csoportkörben, de Ausztria tekinthető az esélyesnek. Egyrészt az Eb alatt is meggyőzőbb játékot mutatott Ralf Rangnick csapata, másrészt márciusban, felkészülési találkozón az osztrákok 6-1-es zakót mértek a törökökre.

Ha Ausztria és Hollandia is bejut a negyeddöntőbe, az idei D csoport lesz az első az Eb-k történetében, amelyből három válogatott is bejut a torna legjobb nyolc csapata közé. Az már Románia kiesésével eldőlne, hogy az E csoport három továbblépője mind kiesik a nyolcaddöntőben. Három éve ugyanez már megtörtént a halálcsoport továbbjutóival, a francia, német, portugál trióval.

Európa-bajnokság, nyolcaddöntők

Románia–Hollandia 18.00
Ausztria–Törökország 21.00

Gheorghe Hagi piros lapja a 2000-es foci-Eb-ről

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.