Hihetetlen! Finn bajnoka van Wimbledonnak

A Harri Heliövaara, Henry Patten finn, brit duó nyerte a férfi párost az idei harmadik Grand Slam-torna, a wimbledoni füves pályás bajnokságon a Max Purcell, Jordan Thompson duó ellen. Mindkettőjüknek ez az első GS-címe férfi párosban, ugyanis a 35 éves finn teniszező tavaly vegyes párosban már győzött a US Openen.

2024. 07. 14. 8:26
Day Thirteen: The Championships - Wimbledon 2024
LONDON, ENGLAND - JULY 13: Harri Heliovaara of Finland and Henry Patten of Great Britain pose with their Gentlemen’s Doubles Trophies following victory against Max Purcell and Jordan Thompson of Australia in the Gentlemen's Doubles Final during day thirteen of The Championships Wimbledon 2024 at All England Lawn Tennis and Croquet Club on July 13, 2024 in London, England. (Photo by Julian Finney/Getty Images) Fotó: Julian Finney
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas meglepetéssel ért véget a férfi páros versengése Wimbledonban, Ugyanis a nem kiemelt Harri Heliövaara, Henry Patten finn, brit duó nyerte a viadalt, természetesen ez volt mindkettőjük első  GS-címe férfi párosban, míg a finn teniszezőnek ez volt a második. Ugyanis Heliövaara a tavalyi US Openen a kazah Anna Danyilina oldalán vegyes párosban diadalmaskodott, míg Patten korábban még negyeddöntőbe sem jutott soha Grand Slam-tornán. Idén találtak egymásra, és rendkívül sikeresek együtt, hiszen a wimbledoni bajnoki címük előtt Lyonban salakon is tornát tudtak nyerni.

Mindenesetre végletekig kiélezett mérkőzést játszottak Max Purcell és Jordan Thompson ausztrál kettősével. A három szett során senki nem veszítette el az adogatását, s mindhárom tiebreak – 6:7 (7-9), 7:6 (10-8), 7:6 (11-9) – két ponttal dőlt el, ami több mint ritkaság. A háromórás meccs alaposan meg is várakoztatta az utánuk következő női páros döntőseit.

Tegnap a női egyesben szintén igencsak kiélezett küzdelem után a 31. helyen kiemelt cseh Barbora Krejcikova nyert, mivel a döntőben három szettben (6:2, 2:6, 6:4 ) legyőzte a hetedikként rangsorolt olasz Jasmine Paolinit, s ezzel egyéniben megszerezte pályafutása második Grand Slam-trófeáját.

Ma délután háromtól jön a férfi egyes döntője, ahol megismétlődik a tavalyi finálé a címvédő spanyol Carlos Alcaraz és a 10. fináléjára készülő hétszeres bajnok szerb Novak Djokovics között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.