Hosszú Katinka páros lábbal beleszállt Milák Kristóf edzőjébe

Milák Kristóf kedden megkezdi a szereplését a párizsi olimpián a fő számában, 200 pillangón, amelynek a világcsúcstartója, ám mivel az elmúlt egy évben alig versenyzett, és a hírek szerint az edzéseket is kerülte, nagy a bizonytalanság abban, hogy mire lehet képes. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nyilvánosan megvédte a senkinek sem nyilatkozó Milákot, ugyanakkor szerinte hatalmas hibát követett el az edzője, Virth Balázs az olimpia előtt. Hosszú Katinka nemcsak őt, hanem közvetetten a szövetséget is kritizálta.

2024. 07. 30. 10:25
HOSSZÚ Katinka
A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nyilvánosan megvédte a senkinek sem nyilatkozó Milák Kristófot, ugyanakkor szerinte hatalmas hibát követett el az edzője, Virth Balázs a párizsi olimpia előtt. Fotó: MTI/Bruzák Noémi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú Katinka nem jutott ki a párizsi olimpiára, így az Eurosport szakértőjeként dolgozik az ötkarikás játékok alatt, és a csatorna nemzetközi adásában Milák Kristóf helyzetéről kérdezték. Mint ismert, a 200 pillangó világcsúcstartója az elmúlt egy évben kihagyta mindkét világbajnokságot, sokszor kerülte az edzéseket, vagy legalábbis az edzője, Virth Balázs foglalkozásait, és bár júniusban győzött a belgrádi Európa-bajnokságon, az időeredménye messze elmaradt a tőle megszokottaktól. A franciák hazai pályán versenyző klasszisa, Léon Marchand pedig minden jel szerint készen áll, hogy kihívja az olimpiai címvédő Milákot 200 pillangón.

MILÁK Kristóf
Milák Kristóf megkezdi szereplését a párizsi olimpián. Fotó: MTI/Derencsényi István

Minderről Hosszú Katinka sarkos véleményt fogalmazott meg az Eurosporton, íme:

– Véleményem szerint Milák edzője hatalmas hibát követett el azzal, hogy elmondta a világnak, hogy nincs jó formában. Ezzel olyan helyzetbe hozta Kristófot, ami nem előnyös a riválisaival szemben. Épp az ő feladata és a sportolók körül lévő emberek feladata lenne, hogy ezt ne tegyék meg.

Utóbbi mondatával Hosszú nemcsak Virth Balázs, hanem alighanem az Úszószövetség felelősségét is firtatta a Milák körül kialakult helyzetben. Katinka végül megvédte Milákot, aki egy éve kerüli a médiát, senkinek sem nyilatkozik.

Hosszú Katinka: Én Milák Kristóf oldalán állok

– Ha erre van szüksége, akkor védenie kell a fókuszt, ezért nem kommunikál senkivel, ugyanakkor segíteni is kellene őt a kommunikációban – fogalmazott Hosszú, aki a románok bajnokát, David Popovici-t állította Milákkal párhuzamba. – Ő sem adott sok interjút, nehéz helyzetben vannak, szuper tehetséges emberek, de nagyon fiatalok is, és lehet, hogy sok minden másról még nincs meg a tudásuk, mit kellene csinálni ilyen helyzetekben. Én Milák oldalán állok ebben a kérdésben. Amit szeretnék látni, hogy picit mosolyogjon, lássuk, hogy megtalálta a boldogságot az úszásban, hogy örömöt hoz az életébe.

A 200 pillangó előfutamait ma 11 órától rendezik a párizsi olimpián.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.