Djokovics unalmas volt, Alcaraz nem tudhatja, mire számítson

Csakúgy, mint tavaly, idén is Novak Djokovics–Carlos Alcaraz döntő lesz Wimbledonban. Mindkét játékos viszonylag simán nyerte meg a meccsét az elődöntőben. Alcaraz az első szettet elvesztette Danyiil Medvegyev ellen, aki ismét botrányt okozott, utána viszont fölénybe került, Djokovics pedig végig uralta a játékot Lorenzo Musetti ellen. S ami igazán furcsa, gépszerűen, szótlanul, hozzá mérten szinte unalmasan tette a dolgát.

2024. 07. 12. 20:56
Novak Djokovics, Lorenzo Musetti, Wimbledon, elődöntő
Novak Djokovics figyelmét semmi sem vonta el, végig fegyelmezetten koncentrált Fotó: AFP/The Yomiuri Shimbun
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovics izgalommentes mérkőzést játszott Lorenzo Musettivel. Semmi méltatlankodás, beszólás, mutogatás, intelem a közönségnek, komótosan felőrölte az olaszt, s három játszmában, 6:4, 7:6, 6:4-re győzött. A szerb még akkor sem jött ki a béketűrésből, amikor a harmadik szettben 5:3-as vezetésnél már három bréklabdája volt, Musetti végül mégis hozta az adogatójátékot. Amikor megnyerte a meccset, Djokovics ismét hegedült kicsit, láthatóan nem bánta, hogy ezzel bosszantja a wimbledoni közönséget.

Novak Djokovics, Lorenzo Musetti, Carlos Alcaraz, Wimbledon, döntő
Fotó: AFP/Andrej Isakovic

A szerb klasszisnak fontos volt, hogy 3-0-ra nyerjen, nem akarta fecsérelni az erejét a vasárnapi döntő előtt.

– Többször elmondtam már, gyerekként mindig arról álmodtam, hogy egyszer wimbledoni bajnok leszek. Bombák potyogtak a fejem fölött, én limlomból barkácsoltam magamnak wimbledoni trófeát – próbálta meg maga mellé állítani a közönséget Djokovics, majd kimondta, szeretné ismét rátenni a kezét a wimbledoni trófeára. Az igazira…

Djokovics később azt is elmondta, egészen a rajtig bizonytalan volt, hogy el tud-e indulni a viadalon, s arról beszélt, nincs általános recept arra, hogyan lehet hosszú éveken át a csúcson maradni. Végül dicsérte Alcarazt, aki Medvegyevet győzte le.

– Biztos vagyok benne, hogy hosszú évekig ott lesz a legjobbak között és sok dicsőséget arat majd. Remélem, ha majd visszavonulok, adhatok neki néhány tanácsot – jegyezte meg Djokovics.

Tavaly is Djokovics–Alcaraz finálé volt Wimbledonban. Akkor, miután győzött Alcaraz ellen Párizsban, a többség a szerb teniszezőre fogadott, mégis a spanyol nyert 3-1-re. Idén Djokovicsnak zaklatott idénye van, tavasszal gyengélkedett, a Roland Garrost feladta, meg is sérült és megműtötték, mégis újra ott van a fináléban. Az biztos, hogy nem adja olcsón a bőrét.

Wimbledon, férfiak, elődöntő:
Carlos Alcaraz (spanyol, 3.)–Danyiil Medvegyev (orosz, 5.) 6:7 (1-7), 6:3, 6:4, 6:4
Novak Djokovics (szerb, 2.)–Lorenzo Musetti (olasz, 25.) 6:4, 7:6 (7-2), 6:4

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.