Már Moszkvában is magyarázkodik Dejan Sztankovics

Sima vereséggel kezdte meg az orosz bajnokságot a Szpartak Moszkva, melynek kispadján a Ferencvárostól meglehetősen furcsán távozó szerb edző ül a kispadján. Sztankovics a tőle megszokott nagy szavakkal ecsetelte, még sokat kell javulnia csapatának.

2024. 07. 22. 7:48
Fotó: Facebook/Spartak
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Májusban, a Fradi által elveszített Magyar Kupa-finálét követő napon került nyilvánosságra, hogy a zöld-fehérek szerb mestere az Újpest elleni derbit meg sem várva a Szpartak Moszkva vezetőedzője lett. Moszkvai belépője pont ugyanolyan hangzatos volt, mint amilyen ősszel az Üllői úton, és hamar kiderült Dejan Sztankovicsról, bizony nem varázserejű tréner.

Dejan Sztankovics
Dejan Sztankovics ott folytatta a Szpartaknál, ahol a Fradinál abbahagyta: vereséggel Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Ugyanis az orosz bajnokság nyitányán a Szpartak az Orenburg otthonában vizitált, és az nb1.hu tudósítása szerint a gól nélküli első 45 percet követően bántóan simán, 2-0-ra kikapott a moszkvai sztárcsapat. Sztankovics gárdájának egy nagyjából öt percig tartó rövidzárlat pecsételte meg a sorsát.

Sztankovics a mérkőzés után arról beszélt, hogy nem tudtak megfelelően reagálni az ellenfél agresszivitására, emellett az Orenburg nagy bedobásai is valamelyest meglepték a játékosait. A szakember hozzátette, ezen az összecsapáson is kiderült, hogy javulniuk kell.

Egy hét múlva a Khimki elleni összecsapáson korrigálhatnak a moszkvaiak, hacsak az ellenfél játékosai nem dobnak nagyokat a bedobásaikból, esetleg nem rúgják meg hosszan a szabadrúgásokat…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.