Lenyűgöző – új edzője méltatja a legkisebb Dárdait Wolfsburgban

A marballai nyaralás után Dárdai Bence edzésbe állt az új klubjánál, a Wolfsburgnál. A legifjabb Dárdai fivér a Bundesliga első osztályában szereplő csapatnál már a felkészülés első napjaiban jó benyomást tett a vezetőkre, Ralph Hasenhüttl vezetőedző is dicsérte. Dárdai Bence szerényen fogadta a méltatást.

2024. 07. 17. 10:13
Dárdai Bence, Wolfsburg
Dárdai Bence a Wolfsburg mezében. Nem nehéz észrevenni, hogy a tavaszhoz képest máris mennyit erősödött Forrás: Fotó: Facebook/vflwolfsburg
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A korához képes lenyűgöző a fellépése, megvan a kellő testbeszéde. Meglátszik rajta, hogy játszott már jó néhány meccset. Úgy gondolom, hogy nagyon érdekes játékos – csupán néhány nap közös munka után így jellemezte Dárdai Bencét Ralph Hasenhüttl, a Wolfsburg osztrák vezetőedzője, majd nyomatékosan megismételte: Nagyon érdekes játékos.

Ralph Hasenhüttl, Wolfsburg
Ralph Hasenhüttl, a Wolfsburg vezetőedzője szép jövőt jósol Dárdai Bencének.  Forrás: VfL Wolfsburg

Német forrásra hivatkozva a Bors azt is megjegyzi, nem csupán Hasenhüttl, hanem Sebastian Schindzielorz sportigazgató is elismeréssel szólt a 18 éves magyar futballistáról. Sem eltúlozni, sem alábecsülni nem szabad a dicséretet, annyit azonban kiolvashatunk belőle, a Wolfsburgnál nem pusztán reményteli tehetségként számolnak Dárdai Bencével.

 

Jó üzletet csinált Dárdai Bencével a Wolfsburg

Az viszont egészen biztos, hogy a Wolfsburg nagyon jó üzletet csinált Dárdai Bencével.

Az első osztályú klub ingyen igazolta le Dárdait, helyesebben csupán nevelési költségtérítést, durván kétszázezer eurót kellett fizetni az ifjú játékosért, akinek a piaci értékét a Transfermarkt máris kétmillió euróra taksálja.

S persze maga a játékos sem panaszkodhat, korábbi hírek szerint több száz millió forint lesz az éves jövedelme, továbbá négyszázmillió forintos aláírási pénz is ütötte a markát.

 

Ha kell, akkor az U19-ben

– Próbálom a legjobbamat nyújtani a felkészülés során. Aztán majd az edző eldönti, kapok-e játéklehetőséget. Ha arra van szükség, szívesen játszom az U19-ben is, mert egyszerűen szeretek futballozni – Dárdai Bence, aki a felkészülés előtt Marbellán nyaralt, szerényen reagált a dicséretre. 

Nagy szó lenne, ha Dárdai Pál legkisebb fia a 2024–25-ös idényben bemutatkozna a Bundesliga I-ben. Segítségére lehet, hogy Ralph Hasenhüttlnek jó emlékei lehetnek a magyar labdarúgókról: 2016–18 között az RB Leipzig alkalmazásában állt, ahol Gulácsi Péter,  Willi Orbán és Kalmár Zsolt is dolgozott a keze alatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.