Fájdalmas hír a Liverpool ászáról, akinek Szoboszlai vette át a helyét

Itt a vége, Thiago Alcantara visszavonul. Képességeit tekintve a világ egyik legjobb belső középpályása lehetett volna, s időszakosan az is volt, de a rengeteg sérülés miatt túl korán véget ér a pályafutása a Barcelona, a Bayern München és legutóbb a Liverpool spanyol futballistájának. Az elmúlt idényben összesen öt percet töltött a pályán, a helyét Szoboszlai Dominik vette át.

2024. 07. 08. 9:58
Alcántara, Thiago; Robertson, Andy
Thiago Alcántara (b) és Andy Robertson, az FC Liverpool játékosai a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott FC Liverpool-RB Leipzig visszavágó mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. március 10-én. Voltak gyönyörű pillanatai a 33 évesen visszavonuló spanyol középpályásnak. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Thiago Alcantara a Barcelona akadémiája, a La Masia büszkesége volt, négy spanyol bajnoki címet, 2011-ben pedig Bajnokok Ligáját nyert a katalán klubbal, amelyben azonban a Xavi, Andrés Iniesta duó árnyékából ki akart lépni, ezért 2013-ban a Bayern München játékosa lett Pep Guardiola hívó szavát követve. A bajorokkal további hét bajnoki cím és 2020-ban újabb BL-siker részese volt, de már ott sérülések hátráltatták a teljesítményét. Négy éve csapott le rá a Liverpool, Jürgen Klopp nagyon bízott benne, és az első két idénye jól is sikerült Angliában, aztán jöttek a menetrendszerű sérülések.

ALCANTARA, Thiago; NEVES, Ruben
Thiago Alcantara, amikor egészséges volt, a Liverpool erőssége volt Fotó: EPA/Vickie Flores

Az elmúlt másfél évben Thiago gyakorlatilag alig játszott, 2023 tavaszán már csak néhány Premier League-meccsen lépett pályára, valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy a Liverpool hajlandó volt kifizetni Szoboszlai Dominik borsos, 70 millió eurós kivásárlási árát a Lipcsének tavaly nyáron. A magyar karmester lett a Liverpool egyik új belső középpályása, átvette Thiago helyét, ő lett a csapat új fontos láncszeme az átmenetekben az előző idényben.

A Liverpool legpechesebb futballistája volt

Thiago lényegében végig küzdött azzal, hogy a sérülése után visszatérjen a pályára, de a derékbántalmai nem akartak szűnni. Az év elején hosszú idő után újra a csapattal edzhetett, és februárban közel tíz hónapos kihagyás után újra tétmeccsen lépett pályára. Klopp az Arsenal ellen 3-1-re elvesztett rangadón cserélte be a 85. percben (ez volt az az időszak, amikor Szoboszlai sérült volt), de Thiago bő öt percnyi játék után újra megsérült. Többet már nem is lépett pályára a Liverpool színeiben, az idény végén lejárt a szerződése, amelyet nem hosszabbított meg a klub.

Most pedig kiderült, hogy mindössze 33 évesen visszavonul, ezt a nemzetközi futball híreiben mértékadónak tartott Fabrizio Romano erősítette meg.

Thiago összesen 98 meccsen játszott a Liverpoolban, 100-on a Barcelonában és 235-ön a Bayern Münchenben. A spanyol válogatottat 46-szor erősítette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.