Félig tele, vagy félig üres? Útkeresés a franciák elleni vereség után

A magyar női kézilabda-válogatott 31-28-ra kikapott Franciaországtól első mérkőzésén a párizsi olimpián. A háromgólos vereséget biztatóan és kijózanítóan is lehet értékelni.

2024. 07. 26. 12:35
Magyarország Franciaország női kézilabda mérkőzés Párizsban a South Paris Arena 6-ban.
olimpia 2024 07.25 Párizs, Franciaország
Fotó: Csudai Sándor

A képen: Vámos Petra
Vámos Petra két gólt dobott a franciák kapujába Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csupán három góllal kaptunk ki a franciáktól, ami biztató a folytatásra nézve. A franciák fél gőzzel, messze a csúcsformájuktól is gond nélkül elintézték a magyar válogatottat. Megközelítés kérdése, ez is, az is igaz lehet.

A magyar női kézilabdások jól kezdték a meccset, vezettek 5-1-re és 6-2-re is, utána azonban hatalmas fordulat következett, a franciák szünetre már 15-12-re elhúztak. Böde-Bíró Blanka az első félidőben egyetlen lövést sem hárított, ami alapvetően meghatározta az első játékrészt. A folytatásban helytálltak a magyar lányok, de a franciák megérdemelten nyertek 31-28-ra.

A B csoportban a másik két mérkőzésen egy vaskos és egy kisebb meglepetés született. Brazília 11 góllal, 29-18-ra verte Spanyolországot, amire kevesen számítottak és Angola is nehezen adta a bőrét Hollandia ellen (34-31).

Mit ígérnek ezek az eredmények a folytatásban? A beszélgetőpartnerek nem értettek egyet egymással. Ami biztos, a magyar válogatott vasárnap 9 órától Brazília ellen folytatja a szereplését.

Íme, a teljes beszélgetés:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.