Megcsapta az olimpia hangulata Márton Annát, jön a magyar párharc

Győzelemmel kezdte meg párizsi szereplését hétfőn a női kardvívók egyéni versenyében a legutóbbi játékokon negyedikként végzett Márton Anna, valamint Pusztai Liza és Szűcs Luca is. Mártonnak két asszót is kellett nyernie a legjobb tizenhat közé jutásért, ahol Pusztai lesz az ellenfele.

2024. 07. 29. 9:33
MÁRTON Anna
Párizs, 2024. július 29. Márton Anna a venezuelai Katherine F. Paredes Torres elleni asszó után. Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap érem nélkül maradtak a magyar vívók, hétfőn azonban a harmadik versenynappal folytatódtak a sportág párizsi küzdeni. Első magyarként a harmadik olimpiáján szereplő Márton Anna a világranglista 47. helyezettjeként várta a 142. pozícióban jegyzett venezuelai Katherine F. Parades Torres elleni asszót. 


Bemelegítésnek jó volt

Hamar elhúzott 2-0-ra a venezuelai, majd szépített Márton Anna, aki 3-3-nál tudott egyenlíteni,  ezt követően pedig fordítani. Rövidesen ötpontos előnyre tett szert a BVSC sportolója, 8-3-nál jött el az első szünet ideje.

A folytatásban is tartotta fórját Márton Anna, aki 11-5-nél már hattal vezetett. Parades Torres nem adta fel, felzárkózott 12-10-re is, végül a magyar vívó 15-10-re nyert, ezzel bejutott a legjobb 32 közé.

– Annak, hogy kihagytam a fél szezont, az volt az ára, hogy hátrébb csúsztam a világranglistán és kellett egy bemelegítő asszót is vívnom a 32 közé jutásért. Kicsit megcsapott az olimpia hangulata, fel tudtam készülni a továbbiakra. Jobb lett volna, ha ezt a párharcot 11 órakor kezdjük, nem pedig reggel 9-kor, de nem bánom, mert picit tudtam melegíteni. Meglátjuk, mit hoz a jövő, de nem tartok egyik ellenféltől sem. Jöhet bárki!

– nyilatkozta az M4 Sportnak a 26 esztendős vívó.

Biztosan lesz magyar kardozó a legjobb nyolc között

A legjobb tizenhat közé jutásért már Pusztai Liza és Szűcs Luca is pástra lépett, s mindketten sikerrel jártak: Pusztai 15-12-re nyert az olasz Michela Battiston ellen, Szűcs 15-10-re verte a szintén olasz Martina Crisciót.

Márton Anna is bejutott a nyolcaddöntőbe, a spanyol Lucia Martin-Portugues elleni 15-8-as sikerrel. A következő fordulóban Márton Anna és Pusztai Liza egymás ellen vív, azaz biztosan lesz magyar versenyző a legjobb nyolc között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.