Mbappé megszólalt a kiesés után, tanulságosak a szavai + videó

A francia labdarúgó-válogatott kedd éjjel elbukott az Eb-elődöntőben, 2-1-re kikapott a spanyoloktól. Didier Deschamps szövetségi kapitány együttesének legnagyobb sztárja, Kylan Mbappé önkritikusan nyilatkozott a vereség után.

2024. 07. 10. 7:56
UEFA EURO 2024 semi-finals - Spain vs France
Kylian Mbappé csalódottsága érthető Fotó: FILIP SINGER
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-bajnokság előtt sokan gondolták azt, hogy Kylian Mbappé lehet a torna gólkirálya, hiszen a 2022-es, katari vb-n ő lett az, az ezüstérmes francia válogatottban hét meccsen nyolcszor volt eredményes. Most viszont az Eb-n öt találkozón csak egyszer talált be, a csoportkörben a lengyelek ellen 11-esből. A PSG-ből a Real Madrid csapatába igazolt támadó a franciák első, osztrákok elleni mérkőzésén orrtörést szenvedett, de csak egy meccset hagyott ki.

LAPORTE, Aymeric; MBAPPÉ, Kylian
Kylian Mbappé nem tudott  betalálni Spanyolország ellen Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

S bár az elődöntőben, a spanyolok ellen játszott a legjobban – immár maszk nélkül –, gólpasszt adott Kolo Muaninak, a francia válogatott elbukott, Mbappé pedig önkritikusan értékelt.

Most nem Kylian Mbappé, hanem Lamine Yamal a sztár

– A futball nem bonyolult túlságosan, jó vagy, vagy nem vagy jó. És én most nem voltam jó. Hazamegyünk, ilyen egyszerű most a helyzet. Az Eb kudarc lett számomra, hiszen Európa-bajnok akartam lenni. Most elmegyek nyaralni, kipihenem magam, ami jót fog tenni, aztán készülök új kihívásokra, sok a tennivalóm – mondta Kylian Mbappé. Az őszinte szavai tanulságosak. Mbappé a lefújás után gratulált a mérkőzés legjobbjának, a 16 éves Lamine Yamalnak, aki szenzációs gólt szerzett. Most Yamalról áradozik  futballvilág, nem Mbappéról.

 

Lamine Yamal gólja:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.