Negyvenezer angol ma este 80 ezer holland ellen Dortmundban + videó

Kedd éjjel elsőként a spanyolok jutottak be a németországi labdarúgó Eb döntőjébe, a másik ágon ma este 21 órakor angol–holland elődöntőt játszanak. A dortmundi találkozót hatalmas érdeklődés övezi, 40 ezer angol és 80 ezer holland drukker lesz jelen a városban.

2024. 07. 10. 6:43
UEFA EURO 2024 - Quarter-finals - Netherlands vs Turkey
A holland tábor a törökök elleni mérkőzésen Fotó: EPA/Abedin Taherkenareh
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol válogatott kedd éjjel Münchenben 2-1-re legyőzte a franciákat, a szenzációsan játszó, még csak 16 éves Lamine Yamal és társai ellenfélre várnak a döntőben. Ma este 21 órakor Dortmundban Anglia és Hollandia csap össze, és ezt a meccset jóval nagyobb érdeklődés övezi. Ezt az is mutatja, hogy a müncheni találkozóra 200 fontért lehetett belépőjegyet szerezni, aki viszont a ma esti meccset nézné meg, annak 650 fontot kellene vagy kellett volna leszurkolnia, ami több mint 300 ezer forintnak felel meg.

A mai napon 40 ezer angol és 80 ezer holland drukker lesz jelen Dortmundban, a Westfalenstadion (Signal Iduna Park) befogadóképessége azonban csak 65 ezer fős, így a drukkerek fele biztosan nem jut be. Az angol szurkolókat tegnap a városra zúduló eső nem zavarta, nagy kérdés, hogy meg lehet-e úszni komoly rendbontás nélkül a találkozót. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.