Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Medvegyev csúnyán elszámolta magát, majd beszólt Wimbledon ékességének + videó

Danyiil Medvegyev az első játszmát elveszítette a francia Alexandre Müller ellen, de végül négy játszmában bejutott a wimbledoni tenisztorna harmadik fordulójába. Medvegyev az első játszmában elszámolta magát, már 6-3-as hátrányban elkönyvelte, hogy elveszítette a tie breaket. Carlos Alcaraz és Coco Gauff szettveszteség nélkül jutott a harmadik fordulóba, a kétszeres Roland Garros-döntős Casper Ruud viszont idén sem kedvelte a füves pályás teniszt, a harminchét éves Fabio Fognini győzte le. Kiderült, hogy a második fordulóban Danielle Collins lesz Gálfi Dalma ellenfele.

2024. 07. 03. 18:58
London, 2024. július 3.
Az orosz Danyiil Medvegyev a francia Alexandre Müller ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában Londonban 2024. július 3-án. Wimbledon centerpálya
Danyiil Medvegyev az első játszma elvesztése után bejutott a wimbledoni harmadik fordulóba Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Danyiil Medvegyev kétszer is azt gondolta, hogy szetthátrányba került Alexandre Müller ellen a wimbledoni centerpályán. Az ötödik kiemelt orosz teniszező az első játszma tie breakjében 6-3-as hátrányban leült a székébe, s alig vette észre, hogy a székbíró még visszaküldi a pályára. Medvegyev végül túltette magát a bakin és a szetthátrányon is, négy játszmában érvényesítette a papírformát, és bejutott a harmadik fordulóba.

Carlos Alcaraz Wimbledon Danyiil Medvegyev tenisz
Szerdán Danyiil Medvegyev helyett a címvédő Carlos Alcaraz játszott a wimbledoni 1-es pályán (Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen)

– Hiába mondta nekem a bíró, hogy 6-3, 6-3, 6-3, nem is hallottam – mondta a kínos bakiról a továbbjutása után Medvegyev.

 

Medvegyev szerint a wimbledoni centerpálya lassú

Az orosz teniszező többször kifejezte, hogy az ikonikus centerpálya helyett Wimbledonban a második legnagyobb, 1-es számú pálya a kedvence, ahol még soha nem veszített mérkőzést. A meccs utáni interjúban próbálták kicsikarni belőle, hogy a tenisz szentélyének is nevezett centerpályáról is szépet mondjon, mérsékelt sikerrel.

– Ez a pálya sokkal lassabbnak tűnik. Nem olyan fű, ahol igazán csúszik a labda, hozzá kell szokni. Persze örülök neki, amikor a wimbledoni centerpályán játszhatok, legalábbis akkor, ha nyerek – mondta Medvegyev.

A füves pályán csak golfozni lehet?

A kiemeléseket tekintve a kétszeres Roland Garros-döntős Casper Ruud kiesése volt a szerdai játéknap legnagyobb meglepetése, bár tegyük hozzá, a nyolcadik kiemelt norvég Wimbledonban még sohasem jutott be a harmadik fordulóba.

Ruud elmondása szerint szereti a füves pályát – ha golfozhat rajta.

A norvég rossz sorozata idén sem szakadt meg, bár a harmadik szettben még visszatáncolt a szakadék széléről, négy játszmában legyőzte őt a harminchét évesen szőkített frizurával előrukkoló Fabio Fognini.

Simán jutott viszont a harmadik fordulóba a címvédő Carlos Alcaraz, akárcsak a női torna második kiemeltje, Coco Gauff.

Gálfi Dalma korábbi Grand Slam-döntős ellen folytatja

Az esőzések miatt mind Marozsán Fábián, mind szerdára tervezett párosmeccsét elhalasztották, ahogy kedden Danielle Collins találkozóját is. A rendkívül erős búcsúidényt teljesítő amerikai játékos szerdán lezárta a Clara Tauson elleni meccsét, így a második fordulóban a a 2022-es Australian Open-döntős Collins lesz az egyetlen egyesben állva maradt magyar teniszező, Gálfi Dalma ellenfele.

Wimbledon, szerdai eredmények

Férfi egyes, 2. forduló
Alcaraz (spanyol, 3.)–Vukic (ausztrál) 7:6, 6:2, 6:2
Medvegyev (orosz, 5.)–Müller (francia) 6:7, 7:6, 6:4, 7:5
Fognini (olasz)–Ruud (norvég, 8.) 6:4, 7:5, 6:7, 6:3

Női egyes, 2. forduló
Gauff (amerikai, 2.)–Todoni (román) 6:2, 6:1

Női egyes, 1. forduló
Collins (amerikai, 11.)–Tauson (dán) 6:3, 7:6

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.