Milák Kristóf elmosolyodott, csak egy apró tárgy kellett hozzá

Milák Kristóf átvette ezüstérmét, amelyet a 200 méteres pillangóúszás párizsi olimpiai döntőjében szerzett. A dobogón Milák sportszerűen gratulált másik két érmes versenytársának, és eljött a mosoly pillanata is. Nyilatkozatot viszont nem adott a sajtónak a magyar úszó.

2024. 07. 31. 22:07
Milák Kristóf ezüstérem szerzett 200 méter pillangón.
Fotó: Csudai Sándor/Origo
Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milák Kristóf második helyen ért célba a párizsi olimpián, a 200 méteres pillangóúszás döntőjében, így nem védte meg címét. A magyar úszót a francia Léon Marchand előzte meg, aki Milák tokiói olimpiai csúcsát is megjavította.

Milák Kristóf ezüstérem Párizs olimpia 2024 magyar csapat mosoly szelfi
Milák Kristóf nem védte meg olimpiai bajnoki címét (Fotó: Csudai Sándor)

Milák Kristóf a futama után nem nyilatkozott, nyilvános megjelenése viszont még volt, a hivatalos éremátadón átvette az olimpiai ezüstérmét.

A dobogóra fellépve gratulált a bronzérmes kanadai Ilya Kharunnak, aki csak fáziskéséssel érzékelte a gesztust. Később természetesen Milák legyőzőjének is gratulált, s Léon Marchand valóban „szép munkát” végzett, ahogy Milák mondta neki.

Miért mosolygott Milák Kristóf?

A párizsi olimpián szokás, hogy a dobogósok közös szelfit készítenek, s amikor előkerült az erre való telefon, Milák is mosolygott annak kamerájába.

A hagyományos fényképezőgépek előtt már kevésbé mutatta boldognak magát az ezüstéremmel.

Hogy melyik arckifejezés volt őszintébb, arról nem tudtuk megkérdezni Milákot, ugyanis az eredményhirdetése után sem állt a sajtó rendelkezésére, nem jelent meg az érmeseknek elvileg előírt nemzetközi sajtótájékoztatón sem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.