Milák Kristóf olimpiai esélyéről is beszélt az úszószövetség elnöke

Az úszószövetség elnöke, a nemrég a Nemzet Sportolói közé jelölt Wladár Sándor hosszabb interjút adott a Mandinernek, s ebben természetesen Milák Kristóf is szóba került. Az elnök hisz benne, hogy az öntörvényű klasszis hamarosan megvédheti az olimpiai bajnoki címét 200 pillangón Párizsban. Wladár azt is elárulta, hogy lobbizott-e azért, hogy a Nemzet Sportolója lehessen.

2024. 07. 07. 15:41
MILÁK Kristóf
Milák Kristóf az olimpiai program szerint kedden, a 200 m pillangó előfutamaiban versenyez először a párizsi olimpián Fotó: MTI/Derencsényi István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahhoz voltunk hozzászokva 2018 és 2022 között, hogy Milák Kristóf legyőzhetetlen 200 pillangón. Ezt bizonyították a világbajnoki címei, a világcsúcsai és persze a 2021-ben megrendezett tokiói olimpián szerzett aranyérme is. A mai napig lehetne ez az alapállás, ha Milák 2023-ban nem kezdi el kerülni az edzéseket és nem hagy ki egymás után két világbajnokságot. De ez történt, így bő három héttel a 200 pillangó párizsi olimpián július 31-én esedékes döntője előtt istenigazából fogalmunk sincs arról, hogy mire lehet majd képes.

WLADÁR Sándor
Wladár Sándor bízik Milák Kristóf olimpiai sikerében. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ebben a helyzetben jelenthetnek igazodási pontot az úszószövetség elnöke, Wladár Sándor szavai.

– Kristóffal kapcsolatban nem szabad különösebben belegabalyodni a történetbe – fogalmazott Wladár a Mandinernek. – A helyzetértékeléssel nem érdemes foglalkoznia sem a médiának, sem a sportrajongó közönségnek. Mégis azt gondolom, ha tudja tartani az iramot, tekintve, hogy ő egy győztes típus, akkor extra sebességre kapcsolva meg tudja majd védeni az olimpiai elsőségét.

Nem csak Milák Kristófból áll a csapat

Milák júniusban Európa-bajnok lett 200 pillangón, ami bizakodásra adhat okot nemcsak Wladárnak, hanem az érte szorítóknak is. Az úszószövetség elnöke ugyanakkor Milák mellett más úszóktól is szép eredményeket remél a párizsi olimpián.

– Kós Hubertet emelném ki, akin nincs lelki teher – hangsúlyozta Wladár. – Neki Amerika különösen jót tett, rendben van az önbizalma, vele kifejezetten jó a kapcsolatom. Nagyon drukkolok, hogy minimum a dobogó összejöjjön! Sokat várok még ifjú tehetségünktől, Jackl Vivientől, főleg 400 vegyesen és a női 4-szer 200-as gyorsváltó, valamint a férfi 4-szer 100-as váltó is okozhat kellemes meglepetést.

Wladár Sándor: Őszinte fickó vagyok

Júniusban dőlt el, hogy a Nemzet Sportolói Wladár Sándort jelölték maguk közé új tagnak. Az 1980-as moszkvai olimpián 200 háton aranyérmes korábbi úszó azt állítja, hogy nem lobbizott a nagy presztízs mellett jelentős anyagi támogatással is járó elismerésért:

– Az első meglepődés már leülepedett, de még mindig hihetetlen ez az egész! Egy őszinte fickó vagyok, soha nem hazudtam, füllentettem, és egy jó szót vagy egy telefonhívást sem tettem a magam érdekében. Ezért is döbbentem meg annyira, hogy a Nemzet Sportolói (ráadásul egy titkos szavazáson!) beválasztottak maguk közé. Ez életem legnagyobb elismerése!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.