Most már aggódhatunk: Milákról még az edzője sem tud semmit

Csütörtök reggel az úszók második csoportja is elutazott Párizsba. Milák Kristóf nem tartott a többiekkel. Ez persze nem meglepő, hiszen Sós Csaba már szerdán utalt rá, hogy Milák várhatóan csak a hét végén repül Párizsba. Reméljük, így lesz. Aggasztó ugyanis, hogy egy hete az edzője, Virth Balázs sem tud semmit az olimpiai bajnok, világcsúcstartó klasszisról.

2024. 07. 25. 10:27
MILÁK Kristóf
Milák Kristóf az olimpiai program szerint kedden, a 200 m pillangó előfutamaiban versenyez először a párizsi olimpián Fotó: MTI/Derencsényi István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tudjuk, jelentős felzúdulást okozott szerdai írásunk, amelyben megírtuk, Milák Kristóf nem utazott el Párizsba. Hiszen az értesülést le lehetett söpörni azzal, persze hogy nem, hiszen a tervek szerint Milák csak az úszók második csoportjával, csütörtök reggel repül Párizsba.

Milák Kristóf, úszók, elutazás, Párizs, Virth Balázs
Becsekkolnak Ferihegyen az úszók. Milák Kristóf csütörtökön sem volt közöttük. Fotó: Kibédi Péter

Nos, nem repült csütörtökön sem. Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a Magyar Nemzetnek nyilatkozva már szerdán előrevetítette és meg is indokolta, Milák miért utazik el majd csak a hét végén, avagy miért marad addig itthon. A szerdai információnak ez volt a lényeges eleme.

Mondhatnánk, minden a legnagyobb rendben, logikus, hogy a 200 méteres pillangóúszás olimpiai címvédője egyben világcsúcstartója majd csak a hét végén száll repülőre. Hiszen először csak kedd reggel kell versenyeznie – a 200 pillangó előfutamaiban –, a következő napokban nyugodtabban készülhet itthon, mint Párizsban. A példa okáért férfi vízilabdázóink is csak pénteken utaznak, ők először vasárnap játszanak.

Megismételve, mondhatnánk, minden a legnagyobb rendben. Sajnos mégsem. Információink szerint ugyanis Milák edzője, Virth Balázs immár több mint egy hete nem látta világhírű tanítványát. Ami, legyen bár maga az Atyaúristen Milák istápolója, mentora, szakmai támasza, nonszensz.

Lehetnek kétségeink. Bízzunk benne, ez csak újabb titokzatos lépés, fricska – bár ugyan kinek? –, s Milák Kristóf a hét végén megérkezik Párizsba. Majd kedden rajtkőre áll előbb az elő-, aztán a középfutamban, a szerdai döntőben pedig megvédi a címét.

Már csupán néhány nap, és eljön az igazság pillanata.

Sós Csaba nyilatkozata:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.