Nadal felháborodott a Fucsovics elleni meccs miatt, a spanyol szurkolók már a helyszínen

Rafael Nadal nem lépett vissza, minden jel szerint pályára lép a párizsi olimpia első fordulójában Fucsovics Márton ellen. A magyar játékos mindenképp különleges meccs előtt áll, a szurkolók támogatására viszont Fucsovics aligha számíthat, a teniszrajongók döntő többsége Novak Djokovics és Rafael Nadal második fordulós álommeccsét várja.

2024. 07. 28. 13:25
carlos alcaraz rafael nadal fucsovics márton roland garros tenisz párizs olimpia 2024 magyar csapat
Rafael Nadal a Carlos Alcaraz oldalán vívott páros után egyesben Fucsovics Márton ellen lép pályára Fotó: MTI/EPA/Divjakant Szolanki
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fucsovics Márton vegyes érzésekkel fogadta a sorsolást. Rafael Nadal ellen játszani a Roland Garros salakján a spanyol pályafutása alatt szinte egyet jelentett a biztos vereséggel. Ugyanakkor a harmincnyolc éves klasszis ellen eddig még sosem játszott Fucsovics – míg a nagy hármas másik két tagja, Roger Federer és Novak Djokovics ellen többször is –, s erre sok lehetősége már aligha lesz.

Fucsovics Márton Rafael Nadal tenisz Roland Garros Párizs olimpia 2024
Fucsovics Márton tényleg pályára léphet Rafael Nadal ellen a párizsi olimpia első fordulójában (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

– Nyerni megyek ki a pályára, ő már nincs a legjobb formájában, én most kezdek visszajönni, úgyhogy akár meg is lephetem őt – mondta eltökélten Fucsovics Márton, aki idén Nadallal ellentétben nyert salakon ATP-tornát, igaz, utána makacs kézsérülés hátráltatta.

Nadal nehezményezte a Fucsovics elleni meccs időpontját

Persze Nadal sem teljesen egészséges, ennek önmagában szinte már hírértéke sincs, s annak ellenére, hogy párosban Carlos Alcaraz oldalán már nyert egy meccset az olimpián, kérdéses volt, hogy vállalja-e az egyest. Ráadásul pihenni sem volt sok ideje.

– Délután két órakor játszom? Nem értem, most este tíz van, ez felháborító – bosszankodott Nadal, és nem zárta ki az egyestől való visszalépés lehetőségét. – Az érmekre való esélyt fogjuk szem előtt tartani, néha a kevesebb több.

Nadalnak vasárnap 11.30-ig kellett volna jeleznie, hogy visszalép, de ezt nem tette meg, azaz minden jel arra utal, hogy valóban játszani fog Fucsovics Márton ellen.

A spanyol szurkolók már ott vannak a Roland Garros teniszközpont centerpályáján, ahol Nadal előtt még Sara Sorribes Tormónak szurkolnak, aki meglepetésre megnyerte az első játszmát a friss wimbledon bajnok Barbora Krejcíková ellen.

Biztosra vehető azonban, hogy amikor Nadal megjelenik, sokkal jobb lesz a hangulat.

Fucsovics állhat Nadal és Djokovics álommeccsének útjába

A Nadal–Fucsovics meccs továbbjutója Novak Djokovics ellen játszik a második fordulóban, azaz a teniszvilág nagy része a magyar játékos ellen szurkol majd, hogy hatvanadszor is összejöjjön a tenisztörténelem két legeredményesebb férfi játékosának párharca.

Ki mondta, hogy ez lenne az utolsó?

– kérdezett vissza a felvetésre Nadal, aki továbbra is nyitva akarja hagyni annak a lehetőségét, hogy meghosszabbítsa a pályafutását.

Na, meg annak is, hogy ne csak kiegyenlítsen Djokovics ellen 30-29-es hátrányból, hanem esetleg meg is fordítsa az örökmérleget.

A nagy rangadó létrejöttét Párizsban Fucsovics Márton akadályozhatja meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.