Rá sem lehet ismerni a Dortmund tíz kilót fogyó futballistájára + fotó

Június elsején a kispadon ült Niklas Süle a Bajnokok Ligája döntőjében, amelyet a Dortmund elveszített a Real Madrid ellen, és akkor már komoly kritikák kereszttüzében állt, mivel nagyon látványosan elhízott. Nem is került be a német válogatott Eb-keretébe, viszont az elmúlt hetekben nem lazsált, a nyaralása alatt lefogyott tíz kilót, a Dortmund vezetői rá sem ismertek, amikor visszatért, és nyomban levették az eladási listáról.

2024. 07. 13. 22:24
SÜLE, Niklas; KIMMICH, Joshua; SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik és Niklas Süle a labdarúgó Nemzetek Ligája 3. fordulójában játszott Magyarország – Németország mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2022. június 11-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábban a Bayern München színeiben BL-győztes Niklas Süle 49-szeres német válogatott, de egyébként magyar származású az édesapja révén. A középhátvéd 2022 nyarán igazolt a bajoroktól Dortmundba, ahol eleinte stabil kezdő volt, ám az előző idényben Edin Terzic vezetőedző inkább Mats Hummels és Nico Schlotterbeck kettősében bízott, Süle pedig a kispadra szorult. Nem viselte ezt jól a 28 éves játékos, aki az idény végére látványosan elhízott.

SÜLE, Niklas; VENEGAS, Johan
Niklas Süle a 2022-es vb-n a német válogatottban. Fotó: EPA/Ronald Wittek

A Dortmund ezek után azt tervezte, hogy a nyáron megszabadul tőle, már be is jelentette a csapat Waldemar Anton leigazolását a Stuttgartból, a 22,5 millióba euróba került középhátvéd Sülével ellentétben bekerült Julian Nagelsmann német válogatott Eb-keretébe. Csakhogy az elmúlt hetekben Süle nem bedobta a törülközőt, hanem felvette a kesztyűt, és minden jel szerint keményen dolgozott a nyaralása alatt, ugyanis leadott tíz kilót, így újra jó fizikai formának örvend.

– Amikor megláttam, azt hittem, új játékost igazoltunk. Bámulatos, remek formában van. Belátta a hibáját, és megtette a szükséges lépéseket, hogy kijavítsa – dicsérte Sülét a Dortmund vezérigazgatója, Hans-Joachim Watzke.

Beszámolók szerint Süle elsőként jelentkezett edzésre az új edző, Nuri Sahin első munkanapján, és nagyon motivált. Látva ezt a Dortmund le is vette őt az eladási listáról, már nem akar megszabadulni tőle. Mivel a szerződése lejártával Mats Hummels eleve távozott, Süle mégiscsak maradhat a csapatnál.

Így nézett ki Süle májusban:

És így néz ki most:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.