Tamberi beleejtette a jegygyűrűjét az olimpia megnyitóján a Szajnába, de a felesége már megbocsátott neki

Nagy veszteség érte az ünnepélyes megnyitón a férfi magasugrás legnagyobb klasszisát, az olasz Gianmarco Tamberit. A sportág sokszorosan megkoronázott királya ugyanis beleejtette a Szajnába a jegygyűrűjét. A többiek azzal vigasztalják, hogy a most elveszett arany helyett rövidesen nyer majd egy másikat.

2024. 07. 27. 11:18
TAMBERI, Gianmarco
Róma, 2024. június 12.
Az olasz Gianmarco Tamberi ünnepel, miután aranyérmet nyert férfi magasugrásban a római atlétikai Európa-bajnokságon 2024. június 11-én. Az olimpiai és világbajnoki címvédõ Tamberi a világ idei legjobbjával, 2,37 méterrel gyõzött.
színlelt sérülés rugó cipő
Fotó: MTI/EPA-ANSA/Fabio Frustaci
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sosem gondolta volna a 2024-es párizsi olimpia magasugró számának legnagyobb esélyese, hogy pont a szerelmesek városában éri majd egy igen fájdalmas baleset. Gianmarco Tamberi ugyanis részt vett a péntek esti megnyitón mint az olasz csapat zászlóvivője, és amikor az olimpiai, világ-, és Európa-bajnok atléta nagy boldogan lengette a zászlót, a kezéről lecsúszott a jegygyűrűje, ami a Szajnába esett.

Tamberi rettentően elkeseredett, és az atlétát az olasz vízilabda-válogatott tagjai viccelődve vigasztalták: „Ha elveszítesz egy aranyat, találsz egy másikat.” Azaz, a magasugró majd egy újabb olimpiai arannyal fog rövidesen vigasztalódni. Ugyanakkor megemlítették neki, az sem gond, ha újra elveszi feleségét, akinek vesz egy másik gyűrűt.

Tamberi két évvvel ezelőtt vette el a Superbike-világbajnokságon is szereplő egykori motorversenyző, Piergiorgio Bontempi 29 éves lányát, Chiara Bontempit. Az asszonyka egyébként szintén Párizsban van, hiszen éppen férje miatt utazott el a megnyitóra, már értesült férje „balesetéről”, miután Tamberi megosztotta azt rögtön az Instagramon. A történet poénnal végződött, ugyanis Chiara a bejegyzésben írt kommentjében biztosította a búsongó férjét, hogy egyáltalán nem haragszik rá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.