A francia pusztába száműzték aranyat nyerni Major Veronikát

Chateauroux-ba, a Párizstól háromszáz kilométerre fekvő kisvárosban rendezik meg, méghozzá Franciaország nemzeti lőterén a párizsi olimpia lövészversenyeit. A körülmények meglehetősen spártaiak de ha Major Veronika dobogóra állhat – főleg, ha a legtetejére – azonnal a földi paradicsomnak fogjuk mindezt tartani.

2024. 07. 28. 10:29
Major Veronika a döntőbe lőtte magát
Major Veronika a döntőbe lőtte magát Forrás: facebook.com/majorvera97
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kellemes meglepetésként érintett minden magyar szurkolót, hogy a sportlövészeink közül a 10 m pisztoly versenyszámban Major Veronika parádésan szerepelt az alapversenyen, így első helyen jutott be a vasárnapi fináléba. A keszthelyi sportlövő 582 körös eredménnyel, több belső tízesének köszönhetően zárt az élen, így pályafutása során először léphet lőállásba olimpiai döntőben, ugyanis ugyanez három évvel ezelőtt, Tokióban nem sikerült. A vasárnap délben kezdődő fináléban Major Veronika két-két dél-koreai és kínai, egy-egy indiai, vietnámi és török versenyzővel fog megküzdeni.

Finoman szólva is méltatlan körülmények között küzdenek az érmekért a sportlövők (Fotó: Lantos Gábor)

Arra viszont nem gondoltak a rendezők, hogy az esetleges első magyar aranyat vagy a második párizsi érmünket méltó körülmények között érhesse el Major Veronika. Azzal még semmi probléma, hogy a lövészversenyeket Chateauroux-ba, a Párizstól háromszáz kilométerre fekvő kisvárosban rendezik meg, méghozzá Franciaország nemzeti lőterén. Ám azzal már bőven akad gond, hogy egyrészt azért került ide az olimpiai sportlövő mezőny, mert a rendezők nem voltak hajlandóak a fővárosban új lőteret építeni, másrészt a Hortobágyon legalább a kilenclyukú híd a pusztába, míg itt az sem.

Az Origó helyszíni tudósítása szerint rozsdás mezőgazdasági épületek, napraforgóföldek és szélben lengedező fák – egyszer csak megérkezik minden érdeklődő, valamint résztvevő oda, ahol a világ legjobb sportlövői versenyeznek az olimpián. Mindenesetre egyre többen vannak azon a véleményen, hogy egészen nevetséges, miszerint ezt a Nemzetközi Sportlövőszövetség és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság engedélyezte. 

De legyen akármilyen puszta, ha Major Veronika dobogóra állhat – főleg, ha a legtetejére – azonnal a földi paradicsomnak fogjuk tartani a párizsi olimpia lövészversenyeinek helyszínét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.