Kibabrált vele a mandulája – Kihagyja az olimpiát a világelső

Komoly veszteség érte a párizsi olimpia teniszversenyét. Ugyanis mandulagyulladása miatt nem indul a férfi tenisz világranglistát vezető olasz Jannik Sinner. A fiatal olasz a saját közösségi oldalán jelentette be a rossz hírt.

2024. 07. 25. 9:50
Roland Garros 2024 Jannik Sinner Djokovics Alcaraz Dimitrov
Fotó: ATP Tour/Peter Staples
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor már mindenki dörzsölte a tenyerét, hogy a párizsi salakon ismételten összecsaphat egymással a két, idén már Grand Slam-tornákat nyerő, a legfrissebb világranglistán az első két helyet elfoglaló Jannik Sinner és Carlos Alcaraz. Az olasz világelsőnek lenne miért visszavágni a Roland Garroson a Párizsban egyesben és Rafael Nadallal párosban is induló spanyolnak, hiszen június elején Alcaraz győzött kettejük meccsén.

Rafael Nadal és Carlos Alcaraz
Alcaraz ott lesz az olimpián, párosban Rafael Nadallal az oldalán. Forrás: X/We Are Tennis

Sajnos azonban a nagy visszavágó ezúttal elmarad – pedig lenne miért visszavágnia az olasznak, hiszen idén Indian Wellsben is kikapott a spanyoltól –, ugyanis mandulagyulladás miatt nem indul a pénteken kezdődő párizsi olimpián a férfi tenisz világranglistát vezető olasz Jannik Sinner.

– Egyhétnyi remek edzés után elkezdtem magam egyre rosszabbul érezni, így néhány napot pihentem. Aztán elmentem az orvoshoz, és a betegség megállapításával egyidejűleg közölte, nem javasolja, hogy játsszak – írta közösségi oldalán Sinner.

Ha Sinnerért nem is, de Fucsovicsért és Marozsánért szoríthatunk az olimpián

A 22 éves játékos idén megnyerte az Australian Opent és elődöntős volt a Roland Garroson – ahol most az ötkarikás viadalt rendezik –, míg Wimbledonban a negyeddöntőig jutott.

Sajnos tovább bővült a párizsi távolmaradók csoportja, mivel a világranglistán 16. Holger Rune bejelentette, hogy nem vesz részt az olimpián. A 21 éves dán teniszező - aki a múlt héten legyőzte Marozsán Fábiánt Hamburgban - csuklósérülés miatt mondta le a szereplést. Rajta és Sinneren kívül a lengyel Hubert Hurkacz térdsérülés, a Tokióban ezüstérmes, tavaly wimbledoni bajnok Marketa Vondrousova kézsérülés miatt lépett vissza. Hiányzik majd a női mezőnyből a fehérorosz Arina Szabalenka, a tunéziai Onsz Dzsabőr és a brit Emma Raducanu is. Egy biztos, tekintélyes névsor.

Ugyanakkor a magyar teniszrajongók nem maradnak izgalmak nélkül, ugyanis az olimpiai tenisztornán két magyarért is szoríthatnak: Fucsovics Márton és Marozsán Fábián egyesben, valamint egymás oldalán párosban is indul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.