Őszinte nyilatkozat: Ez fejbekólintás volt, ezt mi rontottuk el!

Nagy csatában 31-31-es döntetlent játszott a magyar női kézilabda-válogatott a párizsi olimpián Angola ellen. A magyar csapat nagyszerűen kezdett, már öt góllal is vezetett, a második félidőben viszont végig futott az eredmény után. Ennek ellenére a legvégén nyerhetett volna, ám a nyilatkozó játékosok és a szövetségi kapitány az egész meccsnek tulajdonítja a pontvesztést. Valamennyien úgy ítélték meg, hogy ez a döntetlen nem a játékvezetőkön vagy bármi máson múlt, ezt ők rontották el.

2024. 07. 30. 18:27
Vámos Petra
Vámos Petra szerint magas szinten és tudása alatt is kézilabdázott a csapat Angola ellen. Fotó: Csudai Sándor /Origo
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó kezdés után öt góllal is vezetett a magyar válogatott Angola ellen, ám később futnia kellett az eredmény után. Ennek ellenére a végén a kezében volt a győzelem lehetősége, az utolsó percben hetest hagyott ki, majd nem is próbálkozott lövéssel, így meg kellett elégednie a 31-31-es döntetlennel. Golovin Vlagyimir a mérkőzés után először azt mondta, ajándékba adtunk egy pontot az ellenfélnek, majd pár mondattal később már azt, hogy örülnünk kell az egy pontnak…

IMG_6682
Fotó: Csudai Sándor

– Sajnos ajándékba adtunk egy pontot Angolának. Egy ideig minden jól működött, ám utána könnyelműek lettünk támadásban és védekezésben is. Az ellenfél ezért tudott feljönni, nekünk pedig elment az önbizalmunk, a játékosok túlságosan a biztosnál is biztosabb megoldásokat keresték. 

Ugyanakkor végig a hatvan percben megállás nélkül küzdöttünk. Sajnos azonban akadtak gyengébb teljesítmények is, voltak kihagyások, ezért örülnünk kell az egy pontnak.

Lesz még két fontos meccsünk, azokon kell még pontokat szereznünk. Albertina Kassoma kilenc gólt szerzett beállóból, de amíg fejben rendben voltunk, addig ki tudtuk kapcsolni, utána viszont az ellenfél rájött, hol tud a leghatékonyabb lenni.

Lehet, hogy igazságos volt

Szöllősi-Schatzl Nadine hat gólig jutott, és a mérkőzés után nagyon őszintén értékelt:

– Jó kezdés után hátradőltünk, pedig aki néz kézilabdát, az pontosan tudja, Angola nem áll le tetemes hátrányban sem. Utána a küzdés a részünkről megvolt, de a szerencse ezen a napon nem állt mellénk. 

A győzelmeket éjfélig szabad ünnepelni, a vereségeken éjfélig szabad bánkódni, ezt a döntetlent is hamar megemésztjük, és megyünk tovább, nyernünk kell a továbbiakban. Ez a meccs fejbekólintás volt és figyelmeztetés, hogy jobban oda kell figyelnünk az elejétől a végéig.

 A játékvezetők nyilván tévedtek, mindkét oldalra, de nem lehet rájuk panasz, ezt mi rontottuk el. Hajtottunk, hogy ne vigyen el két pontot Angola, a végét elszúrtuk, de lehet, hogy ez a döntetlen igazságos volt.

szőlősi schatl nadin
Fotó: Csudai Sándor

Vámos Petra nagyszerűen irányított, gólpasszok sorát adta, különösen az első félidőben. Ő is önkritikusan nyilatkozott:

– Ez a győzelem nem csak az utolsó pillanatokon múlott. Úgy jöttünk ki, hogy végig dominálni akarjuk a mérkőzést, lépésről lépésre építjük fel a győzelmet, és eleinte ez így is volt.

Utána viszont többször is odaadtuk ajándékba a labdát Angolának, ellaposodott a védekezésünk, az ellenfél pedig belelendült, és félelem nélkül vállalkozott. A beállósuk, Kassoma a második félidőben folyamatosan beforgatta a védőjét és gólt lőtt, feszült volt a mérkőzés.

Sajnos nem tudtuk megkönnyíteni a saját dolgunkat. Eleinte magas szinten kézilabdáztunk, utána sokszor a tudásunk alatt, az előbbi miatt elveszített, az utóbbi miatt pedig megnyert pontot hozott ez a döntetlen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.