Ki ez a Watkins, aki csereként döntőbe rúgta az angolokat? Videón a győztes gól

Egy kevéssé ismert játékos, az Európa-bajnokságon az angol válogatott perememberének számító Ollie Watkins volt az Anglia–Hollandia elődöntő hőse az Európa-bajnokságon. A 28 éves Watkins a 81. percben állt be Harry Kane helyére, a 91. percben remek lövéssel eldöntötte a mérkőzést.

2024. 07. 10. 23:16
WATKINS, Ollie, Anglia
Ollie Watkin, az angol meglepetésember ünnepli a győztes gólját az Anglia-Hollandia elődöntőben Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gareth Southgate meglepő, egyben kockázatos döntésre szánta rá magát a 81. percben. Lehozta az angolok egyenlítőgólját szerző Harry Kane-t, aki bár a második félidőben észrevétlen volt, mégis elég neki egyetlen villanás, bármikor benne van a gól, arról nem is szólva, hogy a hosszabbításban, sőt a 11-es párbajban is szüksége lehetett volna rá. Az is meglepetésnek számított, ha már Southgate lehozta Kane-t, szokás szerint miért nem Ivan Toney-t küldte be helyette. Ismerjük el, az angolok kapitánya remek érzékkel cserélt, amikor Ollie Watkinsnak szavazott bizalmat a hajrára.

Ollie Watkins, Anglia, Hollandi, eb-elődöntő
Mintha Ollie Watkins maga sem akarta volna elhinni, hogy ő rúgta a győztes gólt az Anglia–Hollandia elődöntőben. Forrás: X

Az Aston Villa játékosa a 91. percben eldöntötte a mérkőzést. Azt sem mondanánk, hogy különösebben nagy labdát kapott Palmertől, de gyönyörűen lőtte ki a jobb alsót. De Vrij valószínűleg nem is vette komolyan a próbálkozást, kissé lazán próbálta szerelni, a labda a lába között surrant el, Verbruggen kapusnak pedig esélye sem volt hárítani. Anglia ezzel a találattal nyert 2-1-re és bejutott a vasárnapi döntőbe, ahol Spanyolország lesz az ellenfele.

Ollie Watkins az Aston Villa 28 éves játékosa. 2021-ben debütált a válogatottban, de Southgate a 2022-es katari vb-re még nem vitte ki, a mostani Európa-bajnokság az első világversenye. Az Eb-n korábban egyetlen meccsen szerepelt, Dánia ellen a 69. percben váltotta ugyancsak Kane-t.

Gyerekként az Arsenalnak drukkolt, Grealish-t kell feledtetnie

Watkinst 2020-ban vette meg az Aston Willa a Brentfordtól, s az a dolga, hogy pótolja, feledtesse a 2021-ben a Manchester Cityhez igazolt Jack Grealish-t. Jól teljesíti a feladatát, három idény alatt, 146 mérkőzésen 59 gólt szerzett a klubcsapatában. Most már egyértelműen a birminghami klubhoz kötik, pedig gyerekként bevallottan az Arsenalnak drukkolt.

És persze kiszorította Grealish-t a válogatottból…

Megígérte a gyerekeinek

– Nem foglalkozom vele, hogy csak az utolsó percekre és csereként kaptam lehetőséget. Igen, sok kritika éri a csapatot, de az a lényeg, hogy ott vagyunk a döntőben – nyilatkozta a mérkőzés után Ollie Watkins, majd érzelmesen hozzátette: – Amikor Cole Palmerhez került a labda, tudtam, hogy nekem fog passzolni. Csak az járt a fejemben, hogy jól rúgjam el, mert megígértem a gyerekeimnek, hogy gólt szerzek.

Ollie Watkinsnak két gyereke van Ellie Aldersonnal közösen, akivel 2018 óta élnek együtt.

Ollie Watkins, család, két gyerek
Ollie Watkins családja. Forrás: X

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.