Szégyenkeznek a paksiak, hazudozik a román sajtó

Windecker József, a Paks csapatkapitánya a társai nevében is szégyenkezik a Corvinul Vajdahunyadtól elszenvedett súlyos, 4-0-s vereség után az Európa-liga selejtezőjében, mondván méltatlanul képviselték a hazájukat a román ellenféllel szemben. Az egyik ismert román lap szerint ez nacionalista beszéd. Mindez semmiség ahhoz képest, hogy a lap konkrét hazugságot állít a teljes magyar sajtóról. Ez viszont egyértelműen soviniszta eljárás.

2024. 07. 12. 8:59
Paks, Corvinul Vajdahunyad
Triumfálnak a vajdahunyadi játékosok Pakson Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Úgy alakult ez a mérkőzés, ahogy azt nagyon nem szerettük volna. Férfiként kell viselnünk ezt a kudarcot. Nem szépítem, szégyent vallottunk hazai pályán, román ellenfél ellen így képviseltük a hazánkat. Minden magyartól elnézést kérek… – Windecker József, a Paks csapatkapitánya így szégyenkezik a 4-0-s hazai vereséggel zárult Paks–Corvinul Vajdahunyad Európa-liga-selejtező-mérkőzés után.

Paks, Corvinul Vajdahunyad, Windecker József
Windecker József sem volt a helyzet magaslatán. Fotó: Paksi FC

Bocsánatkéréssel, magyarázkodással persze nem lehet jóvátenni a román másodosztályú együttestől elszenvedett vereséget, de Windecker legalább érzi a kudarc súlyát.

Az a legszebb az egészben, hogy a román Gsp.ro nacionalista beszédnek minősített ezt a nyilatkozatot. Hogy miért? Ember nem tudja.

Talán a portálnak is fáj, hogy a Paks csupa magyar játékossal áll fel. Éppenséggel ezen a kétségtelen tényen élcelődhettek volna a románok, helyette képtelen nacionalista vádat kürtölnek világgá.

Ám mindez semmi ahhoz a hazugsághoz képest, amit a Gsp.ro egy másik cikkében megfogalmaz.

„A Corvinul ott csalt, ahol tudott, amiben a tapasztalt norvég játékvezető, Aslam Muhammad Usman partnernek bizonyult” – idézi (sic!) a magyar sajtót a román lap.

Kedves magyar kollégák, ugyan jelentkezzen már, aki ezt írta, mert, vakuljunk meg, mi nem találjuk sehol.

Nos, a mérkőzésen kétségtelenül volt néhány vitatott eset. Például Szabó Bálint kiállítása vagy hogy Könyves Norbert javára nem ítéltek büntetőt (olyan szituációban, amiért az Eb-n bizony 11-es dukált).

A Gsp.ro egy ponton hivatkozik is a Nemzeti Sportra. Nos, a sportlap elemzésében megállapította: „a Corvinul kulturáltan futballozott”. Ez lenne a nacionalista vádaskodás…

A Gsp.ro többször bizonyította már, hogy ellenséges a magyarokkal, még a nagykárolyi születésű Kovács Istvánnal is. A lap most végképp diszkreditálta magát.

Windecker József mellett Bognár György is roppant kritikusan nyilatkozott a találkozó után, a paksi vezetőedző úgy fogalmazott, hibázott, hiszen túlértékelte a játékosait. Nos, hátravan még a visszavágó. A párharcot már aligha lehet megfordítani, de legalább a becsületet meg kell menteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.