Egyetlen mondattal két óriási pofont kaptak a párizsi olimpia szervezői

A párizsi olimpia egyik legjelentősebb szégyenfoltja egyelőre a Szajna folyó, amelynek vizére hiába költöttek rengeteget a franciák, mégis túl szenyezett volt ahhoz, hogy a tervezett keddi időpontban megrendezzék a férfiak triatlonversenyét. A Szajna szóba került az olasz úszóközvetítésben is, s a vicces megjegyzés sem jó színben tüntette fel a rendezőket.

2024. 07. 30. 16:48
Párizs olimpia 2024 Szajna triatlon kávé úszás
A Szajna vizének tisztasága nevetség tárgya lett a párizsi olimpia alatt Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az úszóelőfutamok során a kommentátorok még megengedhetik maguknak, hogy ne csak az éppen úszó versenyzőkről beszéljenek. Az olasz televíziós közvetítésben éltek ezzel a lehetőséggel, s az elhangzott mondatot nem teszik zsebre a párizsi olimpia szervezői. Főszerepben a Szajna.

triatlon Szajna Párizs olimpia 2024 szennyezett víz úszás kávé franciák
Üresek maradtak a lelátók, a Szajna szennyezettsége miatt kedden nem lehetett megrendezni a párizsi olimpia első triatlonversenyét (Fotó: Csudai Sándor)

Természetesen a medencés úszók nem a Szajnában teljesítették a versenyszámuknak megfelelő távot, az olasz kommentátor azonban nem is a sportról, hanem a párizsi olimpia szervezői által biztosított kávéról beszélt:

A sajtószobában a kávé úgy néz ki, mintha a Szajna vizét használták volna fel hozzá, valószínűleg az abban található anyagokból és a folyó vizéből készült, mielőtt felhígitották volna valamilyen oldószerrel.

Nem kell részletezni, mihez hasonlította ezzel a kávét, a Szajna körüli hercehurcával pedig aktuálissá is tette a kifakadást. Egyik irányból sem hízelgő a kijelentés a franciákra nézve.

Milyen a Szajna vize?

A párizsi olimpia szervezői az ötkarikás játékok előtt közel másfél milliárd eurót költöttek a Szajna megtisztítására, hogy a francia főváros folyójában versenyezhessenek a triatlonisták és a nyíltvízi úszók. Elég volt azonban két nap esőzés, és mindent tönkretett. Kedden nem lehetett megrendezni a férfiak triatlonversenyét, s arra sincs garancia, hogy szerdán valóban teljesíthetik futamukat a versenyzők.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.