Sérülése okozójának üzent a spanyol válogatott lerúgott sztárja

Nyilvános üzenetet küldött Pedri a német válogatott visszavonuló klasszisának, Toni Kroosnak, aki elintézte őt az Európa-bajnokság negyeddöntőjében. A spanyolok ugyan hosszabbítás után továbbjutottak a legjobb négy közé az Eb-n, de a Barcelona sztárja, Pedri már nem léphet pályára a tornán Kroos durva belépője miatt, ami sérülést okozott neki.

2024. 07. 07. 14:38
UEFA EURO 2024 quarter-finals - Spain vs Germany
Toni Kroos durva szabálytalansága után Pedri megsérült a németek elleni negyeddöntőben és már nem is léphet pályára az elődöntőbe jutó spanyol válogatottban a tornán. Fotó: EPA/FRIEDEMANN VOGEL
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Toni Kroos pályafutása utolsó meccsét játszotta pénteken az Eb negyeddöntőjében , miután a spanyolok egy 119. percben szerzett góllal 2-1-re legyőzték a házigazda német válogatottat, és ők jutottak be az elődöntőbe. A mérkőzés nem tartott sokáig Pedrinek, ugyanis a Barcelona középpályását Kroos már az első percekben letarolta a pályán, a durva belépője után le is kellett cserélni a spanyolt. Mint kiderült, Pedri a sérülés miatt már nem léphet pályára az Eb-n, hiába jutott tovább a csapata.

UEFA EURO 2024 quarter-finals - Spain vs Germany
Pedri fájdalmak közepette terült le a földön Kroos belépője után az Eb-n (Fotó: EPA/Anna Szilagyi)

Mint beszámoltunk róla, Kroos bocsánatot kért Pedritől, elmondta, hogy nagyon sajnálja a történteket, természetesen nem akart sérülést okozni és minden jót kíván a 21 éves középpályásnak. A német egyébként megúszta lap nélkül a szabálytalanságot, noha még az elfogulatlansággal nem vádolható Bastian Schweinsteiger, aki vele együtt volt világbajnok 2014-ben, is azt mondta, hogy narancssárga volt a belépő, azaz a sárga és a piros lap között volt félúton. Mivel Kroos később kapott egy sárgát a meccset, felvetődik a kérdés, hogyan úszta meg a kiállítást.

A lerúgott spanyol üzenete Toni Kroosnak

Pedri ezzel azonban már nem foglalkozik, a Barcelona tehetsége elfogadta Kroos bocsánatkérését. Az alábbiakat írta a közösségi oldalán:

„Köszönöm Toni Kroos üzenetét. Ez a futball, előfordul az ilyesmi. Karrierje és eredményei örökre megmaradnak.”

Fő a békesség, és igaza is van. Toni Kroos legendás alakja a labdarúgásnak, hatszoros BL-győztes, világbajnok, 34 évesen top formában vonult vissza, mint a világ egyik legjobb labdatartó középpályása.

Ami pedig Pedrit illeti, a Marca szerint egy hónapos kihagyás vár rá, de a sérülése ellenére marad Németországban a válogatott mellett, továbbra is részese akar lenni a most már az aranyérmet megcélzó menetelésnek. A spanyolok a franciákkal találkoznak az elődöntőben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.