Erős tipp: Guardiola az angolok célkeresztjében

Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) a hírek szerint az Európa-bajnokság döntőjének eredményétől függetlenül a 2026-os világbajnokság végéig meghosszabbítja Gareth Southgate szerződését. Kérdés persze, hogy Southgate akar-e maradni, s ha igen, akkor meddig. Az angol válogatott korábbi csapatkapitánya, Chris Waddle egyszerre meglepő és logikus javaslattal állt elő: Pep Guardiola tökéletes választás lenne Southgate utódjaként.

2024. 07. 14. 12:08
Pep Guardiola
Pep Guardiola köszönti a wimbledoni közönséget, vagy fordítva Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sok szó esik arról, hogy Guardiola a következő idény után elhagyja a Manchester Cityt. Azt hallottam, hogy szövetségi kapitányként szeretne dolgozni azután, persze olyan válogatottal, amelyikben van potenciál. Ha az FA alkalmazásában állnék, határozottan beszélnék vele, Guardiolánál alkalmasabb embert nem is lehetne találni Southgate utódjaként – idézi a BoyleSport Chris Waddle-t.

SOUTHGATE, Gareth
Gareth Soutgate-nek a dicséret mellett a bírálatból is alaposan kijut (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

Ez a vélemény még az előtt látott napvilágot, hogy az angol szövetség a hírek szerint ajánlatot tett Southgate-nek a hosszabbításra a 2026-os világbajnokság végéig. Ám maga Southgate nyilatkozta azt az Európa-bajnokság előtt, egyáltalán nem biztos benne, hogy folytatja a munkát.

Ki tudja, hogyan emészti meg az olyan jeleneteket, mint amikor a Szlovénia elleni utolsó csoportmeccs után a szurkolók söröspoharakkal dobálták meg.

Guardiola nyilván nem csak az angolok fantáziáját mozgatja meg, több nemzeti szövetség örömmel szerződtetné. A német, a francia és a spanyol kispad foglalt, de például az Egyesült Államok három napja menesztette Gregg Berhaltert azután, hogy az Egyesült Államok rendezőként nem élte túl a csoportkört a 2024-es Copa Américán.

2026-ban Mexikóval és Kanadával közösen az USA rendezi a világbajnokságot, nincs helye kísérletezésnek, kerül, amibe kerül, az amerikai szövetségnek szüksége van egy kiváló szakvezetőre. Ki tudja, ha nem Angliában, egy év múlva Guardiola talán éppen Amerikában köt ki.

S hogy mit szól mindehhez Guardiola? Az elmúlt napokban többször is feltűnt Wimbledonban. Ragaszkodik Angliához.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.