Simone Biles befogta Egerszegit, és veszélyes Keleti Ágnesre

Az amerikai női tornászválogatott esélyeshez méltón nagy fölénnyel nyerte a női csapatversenyt a párizsi olimpián. Simone Biles az ötödik ötkarikás aranyérmét szerezte, ezzel az aranyak számát tekintve befogta Egerszegi Krisztiánát és Keleti Ágnest, igaz, Keletinek még több érme van vála. Biles az egyéni összetettben és a szerenkénti döntőkben várhatóan tovább gyarapítja az éremkollekcióját.

2024. 07. 31. 0:12
BILES, Simone
Simone Biles gerendagyakorlata a 2024-es párizsi nyári olimpia nõi tornász csapatversenyének döntõjében Fotó: MTI/AP/Natacha Pisarenko
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ukrajnai háború miatt távolmaradó oroszok híján az amerikaiak kiemelt esélyesnek számtottak a női torna csapatversenyben, és magabiztosan érvényesítették is a papírformát.

BILES, Simone, torna, öt aranyérem, Keleti Ágnes
Simone Biles szédítő magasságban (Fotó: MTI/AP/Charlie Riedel)

A tornasport jelenlegi legnagyobb csillaga, a 27 éves Simone Bilesnak ez a nyolcadik olimpiai érme és az ötödik aranya, amivel befogta Egerszegi Krisztinát és Keleti Ágnest, de hat arannyal Kozák Danuta még előtte áll, sőt Keleti Ágnes is, akinek tíz ötkarikás érme van.

A tornára szűkítve a kört Simone Biles az örökrangsorban nem csupán a harmadik Keleti Ágnest, hanem a román Nadia Comanecit (aki ott volt a nézőtéren), a szovjet Polina Asztakovát és Nelli Vlagyimirovna Kimet is befogta. Előttük áll a listán még az ugyancsak szovjet Larisza Latinyina kilenc, valamint a csehszlovák Vera Caslavska hét elsőséggel.

A torna rendre nagyon népszerű az olimpiákon, így van ez most is, a Bercy Arénában olyan világsztárok, színészek, korábbi sportoló nagyságok tekintették meg a döntőt, mint Nicole Kidman, Natalie Portman, a teniszező Serena Williams vagy a 23-szoros olimpiai bajnok úszó, Michael Phelps.

Torna, női csapatverseny:
1. Egyesült Államok (Jordan Chiles, Jade Carey, Simone Biles, Sunisa Lee, Hezly Rivera) 171,296 pont
2. Olaszország (Angela Andreoli, Alice D'Amato, Manila Esposito, Elisa Iorio, Giorgia Villa) 165,494
3. Brazília (Rebeca Andrade, Jade Barbosa, Lorrane Oliveira, Flavia Saraiva, Julia Soares) 164,497
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.