Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Sydney McLaughlin-Levrone meggondolta magát, és világcsúcsot futott

Az amerikai olimpiai válogató mindig színvonalas versenyt hoz atlétikában, és idén még vilácsúcs is született. Sydney McLaughlin-Levrone a saját rekordját döntötte meg 400 gáton, 50,65 másodperces ideje három századdal jobb a két évvel ezelőtti világbajnokság döntőjében elért eredményénél. McLaughlin-Levrone idén 400 síkon is a világ legjobb idejével rendelkezik, de végül visszatért a régi szerelméhez, a 400 gáthoz.

2024. 07. 01. 13:45
Track & Field: US Olympic Team Trials
Jun 30, 2024; Eugene, OR, USA; Sydney McLaughlin-Levrone sets a new world record in the women’s 400 meter hurdles with a time of 50.65 at the US Olympic Track and Field Team Trials. Mandatory Credit: Craig Strobeck-USA TODAY Sports világcsúcs atlétika 400 gát
Sydney McLaughlin-Levrone sem hitte el, hogy új világcsúcs született Fotó: USA TODAY Sports via Reuters Con/Craig Strobeck
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sydney McLaughlin-Levrone először az előző, 2021-ben megrendezett olimpia amerikai válogatóversenyén futott világcsúcsot 400 méteres gátfutásban, elsőként áttörve az 52 másodperces álomhatárt. Akkor az olimpián rátett még egy lapáttal, majd ugyanezt a duplát véghez vitte 2022-ben is, a világbajnoki válogatón, majd magán a vb-n. McLaughlin-Levrone a 2022-es vb-döntőben futott 50,68 után 400 méteres síkfutásra váltott, de a tavalyi budapesti világbajnokságról sérülés miatt lemaradt. Tavaly után idén is övé a legjobb idő 400 síkon, néhány héttel az olimpiai válogató előtt mégis úgy döntött, hogy visszatér a 400 gáthoz.

Track & Field: US Olympic Team Trials Jun 30, 2024; Eugene, OR, USA; Sydney McLaughlin-Levrone sets a new world record in the women’s 400 meter hurdles with a time of 50.65 at the US Olympic Track and Field Team Trials. Mandatory Credit: Craig Strobeck-USA TODAY Sports világcsúcs atlétika 400 gát
Fotó:  Reuters/Craig Strobeck

A visszatérés pedig olyan jól sikerült, hogy 50,65 másodpercre faragta a saját 400 gátas világcsúcsát.

– Csak csodálkozom, értetlenül állok az eredményem előtt és sokkos állapotban vagyok. Maradt még a futásban, képes leszek ennél is jobb időre – mondta futása után McLaughlin-Levrone.

McLaughlin-Levrone az olimpián is világcsúcsot dönt?

A 2021-es és a 2022-es példából kiindulva minden esély megvan arra, hogy a futónő Párizsban tovább javítja a csúcsát. Edwin Moses, a 400 gát korábbi klasszisa szerint az sem lehetetlen, hogy az olimpián McLaughlin-Levrone 50 másodpercen belüli idővel ér célba.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.