Sérülés miatt lemondta a párizsi részvételt az előző olimpia döntőse

Kézsérülés miatt visszalépett a párizsi olimpia tenisztornájától a 2021-es női egyéni finálét elveszítő Markéta Vondrousová. A világranglista 18. helyezettje augusztus végén mindenképpen visszatérne.

2024. 07. 23. 8:10
VONDROUSOVÁ, Markéta;
Markéta Vondrousová Párizsban nem foghat ütőt. Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon sajnálom, de egészségi okok miatt nem veszek részt az idei párizsi olimpián. Az utolsó pillanatig abban reménykedtem, hogy legalább párosban indulni tudok, de a kezemmel kapcsolatos problémák nem engedik, hogy pályára lépjek – közölte a 25 éves cseh teniszjátékos hétfőn a közösségi oldalán.

 

Az előző döntő mindkét résztvevője otthon marad

A 2023-ban wimbledoni győztes, az idei tornán azonban meglepetésre már az első fordulóban kiesett Vondrousová a koronavírus miatt 2020-ról 2021-re halasztott játékokon nem volt kiemelt, egyesben mégis a döntőig jutott, ott azonban kikapott a svájci Belinda Bencictől. Érdekesség, hogy három évvel ezelőtti legyőzője sem utazik Párizsba, miután áprilisban gyermeknek adott életet.

VONDROUSOVÁ, Marketa
Vondousová az idén biztosan nem növelheti olimpiai érmeinek számát. Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

Eldőlt az utódlás kérdése

A bejelentéssel egyúttal az is eldőlt, hogy egyesben – a tokiói olimpián párosban aranyérmes, női párosban kilencszeres Grand Slam-tornagyőztes – Katerina Siniaková váltja Vondrousovát, párosban pedig Linda Nosková játszik Karolina Muchovával. A világranglista 18. pozícióját elfoglaló Vondrousova elárulta: az augusztus végén kezdődő amerikai nyílt bajnokságon mindenképpen szeretne ott lenni.

Az ötkarikás tenisztorna sorsolását csütörtökön tartják, az első meccsekre pedig szombaton kerül sor.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.