Nincs egyetértés az UEFA és a szurkolók között: melyik az Eb legszebb gólja? + videó

Az UEFA megszavaztatta a szurkolókat arról, hogy az Európa-bajnokság góljai közül melyik volt a legszebb, emellett pedig egy szakmai zsűrit is megkérdezett ugyanerről. A két eredmény merőben eltér egymástól, az elsőnél természetesen sokat számított, hogy melyik ország szurkolói a legaktívabbak az érintettek közül.

2024. 07. 20. 16:23
Lamine Yamal franciák elleni gólja a szurkolóknál második, a szakembereknél az első lett. Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/SVEN HOPPE
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Melyik volt az Európa-bajnokság legszebb gólja? Ezt a kérdést tette fel az UEFA a szurkolóknak, akik az interneten szavazhattak, és egy szakmai grémiumnak is, amelyben komoly szaktekintélyek kaptak helyet. A szurkolóknál jól érzékelhetően a törökök mozgósítottak a legeredményesebben, így náluk Ara Güller valóban fantasztikus találata végzett az élen, amelyet a csoportkörben Georgia hálójába bombázott be. A spanyol Lamine Yamal franciák elleni gólja lett a második, ezzel lett 16 évesen és 362 naposan a legfiatalabb Eb-gólszerző, a harmadik helyen pedig egy másik török gól, Mert Müldür szintén grúzok ellen szerzett találata végzett.

Az UEFA szakértői csapatát Fabio Capello, Ioan Lupescu, Michael O'Neill, David Moyes, Aljosa Asanovic, Rafael Benítez, Avram Grant, Packie Bonner, Frank de Boer, Ole Gunnar Solskjær, Aitor Karanka és Jean-Francois Domergue alkotta, és ők merőben más sorrendet állítottak fel . Az európai szövetség egyébként kiválasztott tíz gólt, azokat kellett rangsorolni. A tekintélyes szakembereknél Lamine Yamal nyert, mögötte az angol Jude Bellingham szlovákok elleni ollózós gólja végzett, Xherdan Shaqiri lett a harmadik, aki a skótok elleni csoportmeccsen volt eredményes. A további sorrend: 4. Nicolae Stanciu, román, az ukránok elleni gólja, 5. Arda Güler, 6. Mert Müldür, 7. Fabián Ruiz, spanyol, a horvátok elleni gólja, 8. Ollie Watkins, angol, a hollandok elleni gólja, 9. Mattia Zaccagni, olasz, a horvátok elleni gólja, 10. Xavi Simons, holland, az angolok elleni gólja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.