Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Brazília szenved, Vinícius ütött, majd bűnhődött a Copa Américán

A Copa América befogta az Európa-bajnokságot, ott is a negyeddöntők következnek. A tengerentúl kedd éjszaka zárult a csoportkör, méghozzá parázs mérkőzéssel: Brazília hiába szerzett vezetést, nem bírt Kolumbiával, 1-1-re végződött a meccs. Így a brazilok csak a második helyen végeztek a D csoportban, Uruguayjal találkoznak a negyeddöntőben, ráadásul Viníciust is elvesztették.

2024. 07. 03. 8:44
Brazília, Kolumbia, Vinícius
Hiába reklamáltak a brazilok, Vinícius nem úszta meg a sárga lapot Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rosszabbul nem is kezdődhetett volna Brazília számára a Kolumbia elleni mérkőzés: Vinícius már a 7. percben sárga lapot kapott, amiért képen törölte a 2014-es világbajnokság gólkirályát, a Copa Américán régi fényében tündöklő James Rodríguezt.

Vinícius, sárga lap, James Rodríguez, Copa América
Vinícius kétségtelenül megütötte James Rodríguezt. Forrás: X

Aztán úgy tűnt, minden jóra fordul, a brazilok Raphinha parádés szabadrúgásgóljával vezetést szereztek.

James két percen belül majdnem válaszolt, ám a keresztlécet találta telibe. James szebbnél szebb labdákkal szolgálta ki a társakat, mégis a brazilok növelhették volna az előnyüket, csak éppen a játékvezető nem ítélt büntetőt Vinícius nyilvánvaló buktatásáért. 

Daniel Munoz még az első félidő ráadásában egyenlített (1-1), a második félidőben Kolumbia a vezetést is megszerezhette volna, de Santos Borré kihagyta az ordító helyzetet.

Kolumbia a döntetlennel is elérte a célját, hiszen a D csoport élén végzett, s a papírforma alapján Panama nem jelenthet gondot a dél-amerikai együttesnek, amely az argentin Néstor Lorenzo irányításával immár két éve veretlen.

Brazília viszont Uruguayjal találkozik a legjobb nyolc között, ráadásul Vinícius nem játszhat, mert már a második sárga lapját szedte össze, azaz az eltiltását tölti majd. Vinícius a mérkőzés után könnyek között reagált az élet eme igazságtalanságára.

Copa América, D csoport, 3. forduló:
Brazília–Kolumbia 1-1 (1-1)
Costa Rica–Paraguay 2-1 (2-0)
A végeredménye: 1. Kolumbia 7 pont, 2. Brazília 5, 3. Costa Rica 4, 4. Paraguay 0.

A negyeddöntő párosítása:
Argentína–Ecuador
Venezuela–Kanada
Uruguay–Brazília
Panama–Kolumbia

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.