A magyar vb-bronz egyik főhőse befejezte pályafutását

Koman Vladimir a közösségi médiában jelentette be, hogy lezárta pályafutását. A harminchatszoros magyar válogatott labdarúgó pályafutása során szerepelt az olasz és az orosz élvonalban is. Koman Vladimir karrierjében kulcsfontosságú volt a 2009-es U20-as világbajnokság, amikor vezéregyéniségként, öt góllal járult hozzá a magyar válogatott bronzérméhez.

2024. 08. 27. 10:30
Koman Vladimir visszavonult magyar válogatott DVTK
Koman Vladimir harminchat meccsen játszott a magyar válogatottban Fotó: Észak-Magyarország/Ádám János
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Koman Vladimir Ukrajnában született, de kisgyermekként Szombathelyre költözött a családjával, és ott kezdett el futballozni. Tizenhat évesen már kikerült Olaszországba, a Sampdoriához, amelynek színeiben később a Serie A-ban is szerepelt. Olaszországi légiósként nem volt meglepő, hogy a 2009-es egyiptomi U20-as világbajnokságon kulcsszerepet játszott a bronzérmet szerző magyar válogatottban. Csapatkapitányként Koman Vladimir öt góllal a második lett a torna góllövőlistáján.

20230212 Ajka 

Merkantil Bank Liga NB II. 23. forduló FC AJKA - DVTK férfi labdarúgó mérkőzés. 

Fotó Penovác Károly PK
Veszprém Megyei Napló

Képen: 
KOMAN VLADIMIR (23)
JAGODICS BENCE (25)
Koman Vladimir (balra) utolsó klubja a DVTK volt (Fotó: Veszprém Megyei Napló/Penovác Károly)

Bár Ukrajna is szerette volna megszerezni a középpályást, Koman a felnőttek között is a magyar válogatottban szerepelt, 2010 és 2014 között összesen harminchat alkalommal, ezeken a meccseken hét gólt szerzett.

Noha Koman Vladimir ekkoriban alapember volt a válogatottban, miután 2014 őszén nem volt klubja, éppen a sikeres 2016-os Eb-kvalifikáció előtt szorult ki a nemzeti csapatból.

Pályafutása második felében Koman egzotikus országokban is futbalozott, Törökország, Irán, az Egyesült Arab Emírségek és India bajnokságában is szerepelt. Utolsó klubja a DVTK volt, amellyel 2023-ban feljutott az élvonalba, de az NB I-ben már nem számított rá a miskolci csapat.

Koman Vladimir egy évig várt, de új csapattal már nem tudott megállapodni, ezek után jelentette be visszavonulását a közösségi médiában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.