Sokba kerül a Fradinak Abu Fani kiállítása, büntetett az MLSZ

Mohammed Abu Fani a labdarúgó NB I legutóbbi fordulójában a Fradi–Újpest derbin a kispadról kapott piros lapot egy meccs végi kakaskodás miatt. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) nyilvánosságra hozta, hány meccses eltiltást kapott a Fradi izraeli kulcsembere.

2024. 08. 22. 12:04
ABU FANI, Mohammad;
Abu Fani két meccsre szóló eltiltás kapott. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fradi 1-0-ra megnyerte a derbit az Újpest ellen, de nem volt feszültségektől mentes a rangadó, amely során sok szabálytalanság tördelte a játékot. A hajrában is forrtak az indulatok, a végén ráadásul tíz perc hosszabbítást rendelt el a játékvezető, aminek a legvégén tört ki csetepaté az oldalvonal mellett. A 100. perc végén a Ferencváros kispadjánál ment ki a labda, amelyért az újpesti Nunes futott ki, ám az a korábban lecserélt Abu Fani kezében kötött ki. Nunes kiverte a kezéből a labdát, és máris kész volt a balhé, amelynek eredményeképpen az újpesti sárga, a fradista piros lapot kapott.

ABU FANI, Mohammed; LJUJIC, Matija
Abu Fani az Újpest elleni derbin (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Az MLSZ meghozta a döntését a fegyelmi ügyben, és két meccsre eltiltotta Abu Fanit. Így szólt a határozat

„Abu Fani Mohamed (FTC) 2 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltásban részesült. Milovanovic Zarko fizioterapeuta (Újpest) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 3 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.”

A már a kispadon ülő, játékon kívül kiállított Abu Fani piros lapja így sokba kerül a Fradinak, a játékos ugyanis a Nyíregyháza és az MTK ellen bajnokin sem léphet pályára eltiltás miatt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.