Banális oka volt annak, hogy Ádám Martin miért nem igazolt Angliába

Ádám Martin a labdarúgó Európa-bajnokság egyik nagy sztárja volt, nagy termete és vörös szakálla miatt felkapta az internet népe és a nemzetközi sajtó, most pedig egy ismert külföldi focis oldal készített vele interjút. Ebben Ádám Martin elárulta, miért nem igazolt Angliába a nyáron, és a futballisták körében szokatlan jövőképéről is vallott: lovakkal, növény- és zöldségtermesztéssel szeretne foglalkozni.

2024. 08. 17. 15:42
ÁDÁM Martin; HANLEY, Grant; MCKENNA, Scott
Stuttgart, 2024. június 23. Ádám Martin (k), valamint a skót Grant Hanley (b) és Scott McKenna a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkõzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyõzte Skóciát, ezzel megõrizte esélyét a nyolcaddöntõbe jutásra. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megvadultak az angol szurkolók is Ádám Martinért az Eb alatt, egyikük lapunknak egy nagy hűtőszekrényhez hasonlította őt, a magyar csatár igazi jelenséggé vált. Szóba is került, hogy a Dél-Koreából távozó Ádám Angliába igazol, a másodosztályú Plymouth Argyle és a Luton Town érdeklődéséről lehetett hallani, ám banális oka volt annak, hogy nem jött létre az üzlet.

ROBERTSON, Andrew; ÁDÁM Martin
Ádám Martin az Eb egyik mesei hőse volt. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az ismert külföldi focis oldal, a Sport Bible írt terjedelmes cikket Ádám Martinról, s ebből kiderült, hogy azért nem igazolhatott Angliába, mert nem volt elég pontja a munkavállalási engedély megszerzéséhez. Mióta Nagy-Britannia kilépett az Európa Unióból, a futballisták csak akkor kaphatnak ott szerződést, ha elegendő pontszámot szereznek, aminek alapját többek között az utánpótlás- és felnőttválogatott meccsek száma, illetve az előző klub minősége adja. Ádám hiába szerepelt az Eb-n is, nem volt elég pontja.

– Sajnos a foglalkoztatási szabályok miatt nem tudtam Angliába igazolni, pedig a mai napig ez az álmom. Gyalog is mennék oda. Vonz a sok párharc és a szurkolók, az én játékstílusomhoz illik a sok egy az egy elleni szituáció, ez lenne az ideális bajnokság – fedte fel Ádám, aki végül Anglia helyett a görög élvonalbeli Aszteraszhoz került.

Ádám Martin: Falusi élet vár rám

Ádám elmondta, hogy Brazíliából is volt egy ajánlata, ám a Vitóriával való tárgyalások dugába dőltek. Célja, hogy a magyar válogatottal kijusson a 2026-os világbajnokságra, de már a karrierje utáni életét is tervezi. Az apró faluból, Forráskútról származó játékos nem tipikus futballistajövőt képzel el magának: lovakkal, zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozna.

– A terveim és a jövőképem nem egy tipikus focistáé – jelentette ki Ádám. – Rengeteg elképzelésünk van, és egy-kettő már a tervezési fázisban jár. Egyelőre még van néhány év a pályán, de egy dolog biztos: a futballkarrierem befejezése után a falusi élet vár rám.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.